500 bin emekçi tedirgin ama: AVM'lere daha sıra gelmemiş!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılmayan AVM'lerle ilgili Bakan Koca'nın sözleri ortaya çıktı.

500 bin emekçi tedirgin ama: AVM'lere daha sıra gelmemiş!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok sektörde kapatma kararına gidilirken hala açık tutulan AVM’lerde çalışan yüzbinlerce emekçi endişe içinde mesailerine devam ediyor.

Her gün yüzlerce kişiyle temas kurmak zorunda kalan emekçiler işyerlerinin kapatılmasını talep ederken, AKP’nin tavrının ise biraz daha beklemekten yana olduğu öğrenildi.

Dün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından öğrendiği bilgileri köşesine taşıyan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Bakan Koca’nın AVM’lerin kapatılması gerektiği yönündeki öneriye “Ona sıra gelmesi yakındır” diye yanıt verdiğini aktardı.

Toplantıda en uzun süren bölümün diş hekimlerinin ağız ve diş sağlığı muayenehanelerine yönelik önlemler olduğunu belirten Sarıkaya, buraların açık malzeme, açık yara, hem de insan sirkülasyonu açısından en işlek yerler içinde bulunduğuna dikkat çektiği yazısında konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Alınacak önlemleri hemen açıklamak yerine, meslek kuruluşlarının da görüşleriyle yeniden ele alınıp duyurulmasının yararlı olacağına karar verilmiş.
Benzer durum alışveriş merkezleri (AVM) için de geçerli olmuş…
Sağlık Bakanı Koca, toplantıda kapatılması yönünde yapılan teklifler üzerine, “Ona sıra gelmesi de yakındır” yanıtını vererek kısa süreye işaret etmiş.”

Türkiye’de çoğunluğu İstanbul’da olmak üzere faal halde bulunan yaklaşık 400 AVM bulunuyor. Bu AVM’lerde yaklaşık 500 bin kişinin çalıştığı biliniyor.