304 sağlık emekçisi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının 275’inin erkek 29’unun kadın olduğu belirtildi.

304 sağlık emekçisi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin sayısının dün akşam saatlerinde 302’ye çıktığını duyurdu. TTB, paylaşımında “Her geçen gün her geçen dakika #Ölüyoruz #Yönetemiyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

TTB, 28 Aralık tarihine kadar 302 sağlık çalışanının Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği duyururken, en çok ölümler İstanbul’da yaşandı bunu Ankara, İzmir ve Diyarbakır izledi. TTB, duyurusunun ardından gece yarısı da 2 sağlık emekçisinin daha yaşamını yitirdiğini paylaştı.

Covid-19 nedeniyle dün 7 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi. TTB, Denizli’de çalışan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Hakan Türkoğlu, Trabzon Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde Acil Servis Hasta Kayıt Memuru Hakkı Durna, Mersin’de özel bir hastanede çalışan Ameliyathane Cerrahi Teknisyeni Ramazan Ak, Adana Ceyhan’da görev yapan Eczacı Ömer Gürkan, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Radyoloji Uzmanı Dr. Yavuz Durmuş, Aydın Kuşadası İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde araştırmacı olarak çalışan Erçin Babacanlar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalışan Hemşire Özlem Şahin, dün Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının 275’inin erkek 29’unun kadın olduğu belirtildi.