3 yıl sonra: 'Hayır' diyenlerin karıları, kızları helaldir' demişti

16 Nisan referandumu öncesinde "17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak evetçilere helaldir” diyen İBB çalışanı Ömer Akbayrak, skandalın üzerinden 3 yıl sonra ihraç edilebildi.

3 yıl sonra: 'Hayır' diyenlerin karıları, kızları helaldir' demişti

16 Nisan 2017 Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde sosyal medya hesabından “17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak evetçilere helaldir” diye yazan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haller Müdürlüğü çalışanı olan Ömer Akbayrak’ın İBB’de çalışmaya devam ettiği ortaya çıkmıştı. AKP’li yönetim tarafından açılan ‘göstermelik’ bir soruşturma geçirdiği belirtilen Akbayrak’ın bunun üzerine ‘uyarı’ alarak Mezarlıklar Müdürlüğü’ne geçtiği öğrenilmişti.

KRT çalışanı gazeteci Cihan Güner, yeni dönemde de çalışmaya devam eden Akbayrak’ın durumuyla ilgili son gelişmeyi Twitter hesabından duyurdu.

Güner, “Dostlarım, sizinle bir gelişme paylaşmak istiyorum..Referandum öncesi ‘Hayırcıların karıları – kızları savaş ganimeti olarak bize helaldir’ diyen dürzü, bugün itibariyle İBB’den ihraç edildi” ifadelerini kullandı.