VİDEO | THY bilet sattı, yolda bıraktı!

THY İngiltere'de çok sayıda Türk vatandaşına bilet satmasına rağmen Türkiye'ye dönüşlerini sağlamadı. Yaşadıkları mağduriyetle ilgili bir muhattap da bulamayan vatandaşlar isyan etti.

VİDEO | THY bilet sattı, yolda bıraktı!

HABER MERKEZİ

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Avrupa ülkelerinin birçoğuyla uçuşların durdurulması sonucu bu ülkelerdeki Türk vatandaşlarının bazıları Türkiye’ye gelememişti.

Son olarak 9 Avrupa ülkesinden 3 bin 614 Türk vatandaşı geçtiğimiz hafta tahliye edilirken bilet aldıkları halde uçaklara kabul edilmeyen vatandaşlar ise mağdur edildi.

Sanatçı Niyazi Koyuncu’nun Londra’da bulunan yeğeni Mehmet Erdem de aralarında çok sayıda kişi, günlerdir konuyla ilgili THY’den yanıt alamadı. Vatandaşlardan bazıları günlerdir muhattap bulmak için Gatwick Havalimanı’nda bekliyor.

“CİDDİ SAĞLIK PROBLEMLERİ OLANLAR VAR”

Yaşananlara ilişkin Twitter hesabından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na seslenen Erdem, şu ifadeleri kullandı:

“Gerek kendi adıma gerekse Londra da kısa süreli vize ile bulunmakta olan arkadaşlar adına bu twitti atıyorum. Benim normal koşullarda 20 Mart 2020 Cuma gecesi 23.45 te İstanbul uçuşum vardı. Malum dönemde alınan Acil karar nedeniyle uçuşumuz iptal edildi ve aynı gece 3 uçuşla Londra daki vatandaşlarımızın yurda transfer edileceği söylendi. Yoğunluktan hiç kimse işe iletişime geçemedik. Sonrasında böyle bir ortamda böyle plansızlıkların yaşanmasının normal olduğunu düşünerekten sabırla ve umutla yeni bir organizasyon yapılmasını bekledik. Fakat geldiğimiz nokta da gördük ki sadece öğrenci arkadaşlarımızın yurdumuza transferi gerçekleştirilecek. Onlar adına bu durumu memnuniyetle karaşılamakla birlikte bu organizasyonda eksiklik olduğunu belirtmek istiyoruz. Benim vizem sona ermiş durumda, şu anda burada maddi olarak bulunmak da zor, tükenmek üzereyim. Aynı şekilde ciddi sağlık problemi olan arkadaşlarım da var. Gördğüm kadarıya kimi arkadaşlar iş için gelip uçuşlarım iptal Olması neticesinde böyle bir dönemde ailelerinden çocuklarından ayrı kalmış durumda. Bu durumlar göz önünde bulundurulrak transfer organizasyonunun tekrardan planlanmasını rica edyoruz. Malesef ki konsolosluklarımız ve elçiliklerimizdn tatmin edici cevap alamıyoruz.”

‘YANLIŞLIK OLMUŞ’ DİYORLAR

Bugün havalimanından yeni bir video paylaşarak sesini duyurmaya çalışan Erdem, “Bize Türkiye’ye uçak bileti sattılar dün gece. Kalktık geldik dönebilmek için. Şimdi ‘bütün uçak biletlerini öğrencilere ayarladık, onları götüreceğiz.’ diyorlar. ‘Siz bize bütün gece bilet sattınız’ diyoruz. ‘Bir yanlışlık olmuş sistemde kusura bakmayın’ diyorlar. Bu kadar basit mi? Hiçbir şey olmamış gibi. Daha önce Almanya’dan 10 öğrenciyi aldık getirdik diyorlardı. Şimdi bizi burda mağdur ediyorlar” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Dönüş için bekleyen bir başka Türk vatandaşı ise “3 gündür burada yatıyorum. Sözde Türk vatandaşıyım. Burada beni virüsle baş başa bıraktılar” dedi.