23 Nisan'da da 'pisledi': Pislikler balkonlarına fırlayıp bayrak sallayacaklar

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, 23 Nisa'nı kutlayan yurttaşları hedef aldığı yazısında, "Başarısız olmamız için dilek tutan pislikler.. Bu akşam Balkonlarına fırlayıp bayrak sallayacaklar" dedi.

23 Nisan'da da 'pisledi': Pislikler balkonlarına fırlayıp bayrak sallayacaklar

AKP içindeki ‘Pelikan’ adı verilen ekipte yer alan Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, 23 Nisan için yazdığı yazısında yine “köşesinin hakkını” verdi.

Babaoğlu, “Onların balkonu onlara, bizimki bize…” başlıklı yazısında, muhalefeti hedef alıp “Adı üzerinde… Ulusal Egemenlik/Hakimiyeti Milliye Bayramı… Ecnebi ruhların, gayri milli fesatçıların… Millete düşmanlıklarından orta yerlerinden çatlamak üzere olanların… Bu bayramla ne işi olabilir?” diye yazdı.

“Ama göreceksiniz… Bu fırsatı da kaçırmayacaklar…” diyen yandaş yazar, yazısının devamında muhalefete yönelik ithamlarını yine “pislikler” diye hakaret ettiği şu ifadelerle sürdürdü:

“Salgın günleri uzasın da IMF’ye muhtaç kalalım diye günlerdir el ovuşturanlar…
“Ne işimiz var bizim Doğu Akdeniz’de, sondaj gemilerini geri çekin!” diyenler ve onlara alkış tutanlar…
“Bizde koronadan vefat edenlerin sayısı niye düşük?” diye ciddi ciddi dertlenen ve virüsle mücadelemizde başarısız olmamız için dilek tutan pislikler…
Bu akşam…
Balkonlarına fırlayıp bayrak sallayacaklar.”

Babaoğlu, virüsle mücadele eden sağlık emekçilerine her akşam 21.00’de balkonlardan pencerelerden alkışlayarak destek veren yurttaşlara Twitter hesabından ‘Pislikler’ diyerek hakaret etmiş, daha sonra AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da eşi Emine Erdoğan ile alkış desteğine katılınca söz konusu paylaşımını kaldırmış ve hesabını da kapatmıştı.