2 aylık bebek taburcu edildiği gün öldü

Kocaeli Körfez'de, 2 aylık Adra Liya Yıldız, kusma ve ishal şikayetiyle getirildi hastaneden taburcu edildiği günün akşamı hayatını kaybetti. 

2 aylık bebek taburcu edildiği gün öldü

Körfez’de oturan Gülendam ve Sinan Yıldız çiftinin çocuğu olan 2 aylık Adra Liya Yıldız, 5 Ocak’ta kontrollerinin yapılması için ailesi tarafından özel hastaneye götürüldü.

Gülendam Yıldız buradaki doktora, çocuğunun burnunun tıkalı ve gözlerinin şiş olduğunu söyledi. Buradaki tedavi sürecinden sonuç alamayan, üstelik ishal ve kusma vakasının da yaşandığı gören aile, çocuklarının rahatsızlıklarının geçmemesi üzerine Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Özel hastanedeki doktorun yazdığı iğne minik bebeğe burada ikinci kez yapıldı ve serum bağlandı. Serumun bağlanmasının ardından bebeğin kusma ve ishali düzelmeye başladı. Birkaç saat sonra serumu kesen doktorlar, bebeğin sabaha kadar anne sütüyle beslenerek kontrol altında tutulacağını söyledi.

12 Ocak sabahı saat 07.00 sıralarında doktorlar, Adra Liya’nın durumunun normal olduğunu söyleyerek minik bebeği taburcu etti. Bebekleriyle birlikte eve gelen aile, hastanede açılan damar yolunun çıkarılmadığını fark etti. Evlerine yakın olan özel kliniğe giden aile burada damar yolunu çıkarttırdıktan sonra eve geri döndü.

YOLDA KALBİ DURDU

Aynı gün saat 20.00 sıralarında minik Adra Liya’nın evde fenalaşması üzerine aile Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne gitmek için yola çıktı. Yolda çocuğun daha da kötüleşmesi üzerine daha yakın olan İzmit Seka Devlet Hastanesi’ne giden aile, burada çocuklarının kalbinin durduğunu öğrendi. Hastanedeki müdahale ile kalbi tekrar çalıştırılan minik Adra Liya, ambulans ile Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Burada çocuk acil servisinde tedavisine başlanan Adra Liya bebek, 13 Ocak gecesi saat 02.00 sıralarında hayatını kaybetti.

Bebeklerinin ölümünde doktorların ihmali olduğunu düşünen Yıldız ailesi, çocuklarına otopsi yapılmasına izin vererek ihmali olan tüm görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baba Sinan Yıldız, “Çocuğum tamamen çökmüştü. Bizi o halde taburcu ettiler. Kimin ihmali, kimin suçu varsa cezalandırılsın” dedi.