16 yılda yapılan 'en pahalı yol' açılıyor

2005 yılının Temmuz ayında yapımına başlanan Türkiye’nin en pahalı ve en uzun sürede yapılan yolu olarak tarihe geçen Amasya Çevre Yolu, 16 yılın sonunda bugün açılıyor.

16 yılda yapılan 'en pahalı yol' açılıyor

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, yapımına Temmuz 2005’te başlanan 11.3 kilometrelik Amasya Çevre Yolu’nun 1 milyar 267 milyon liraya mal olduğunu açıkladı. Kilometresine 125 milyon ödenen, en pahalı yol olan çevre yolunun yapımı boyunca 11 ulaştırma bakanı ve Amasya’da 7 vali değişti.

Cumhuriyet’ten Mehmet Menekşe’nin haberine göre, geçen sürede altı firma çevre yolunun yapımında görev alırken çevre yolunun geçtiği bölgede kamulaştırma yapıldığı ve çevre yoluna harcanan para kadar da kamulaştırma bedeli ödendiği ortaya çıktı.

CHP İl Başkanı Turgay Sevindi, çevre yolunun Amasya’nın acil ihtiyacı olduğunu, ancak yapımının yılan hikâyesine döndüğünü, hem uzun zamanda hem de çok pahalıya mal olduğunu savundu.

Sevindi, “1 milyar 267 milyon TL’ye mal olan yolun bedelinin Amasya’nın tek seferde aldığı en büyük yatırım olarak gösterilmesi doğru değildir. Bu israfın açık bir göstergesidir” diye konuştu.