16 yaşındaki Ceren Duman'ın cinayetinde yeni gelişme: Savcı ek ifade istedi

İzmir Bornova'da moloz döküm alanında cansız bedeni bulunan 16 yaşındaki Ceren Duman'ın öldürülmesine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan zanlılar için savcılığın ek ifade talep ettiği öğrenildi.

16 yaşındaki Ceren Duman'ın cinayetinde yeni gelişme: Savcı ek ifade istedi

İzmir’in Bornova ilçesinde, 16 yaşındaki Ceren Duman’ın cesedinin moloz döküm alanında bulunmasından sonra gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen S.Ö. (22) ve T.Y. (23), savcının ek ifade istemesi üzerine tekrar emniyete getirildi.

Bornova ilçesinde, iddiaya göre, geçen perşembe günü akşam saatlerinde L.A. adlı kadın, Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, oğlu T.Y. ve arkadaşı S.Ö.’nün genç bir kızı moloz döküm alanına gömdüğünü ihbar etti. Harekete geçen polis ekipleri, S.Ö. ve T.Y. adlı 2 zanlı gözaltına aldı. Zanlıların ifadesi sonrası, Naldöken Mahallesi’ndeki moloz döküm alanında, Ceren Duman’ın cesedi bulundu.

Duman’ın cesedi, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

‘GÜNDÜZ ÇUKUR KAZDIK, GECE GÖMDÜK’

Ceren Duman’ın erkek arkadaşı olduğu iddia edilen zanlılardan S.Ö.’nün ifadesinde, 21 Ağustos’ta Bornova’da günlük olarak kiraladıkları bir eve gittiklerini öne sürerek, “Burada uyuşturucu kullandık. Ceren fenalaştı ve ağzından köpükler gelmeye başladı. Daha sonra nefes almadığını fark edince, öldüğünü anladım. Önce korkup, kimseye bir şey söyleyemedim. Ceset evde bir gün boyunca kaldı. Bu arada ne yapacağımı düşündüm. Arkadaşım T.Y.’yi aradım. Birlikte Naldöken Mahallesi´ndeki moloz döküm alanını gidip, gündüz vakti çukur kazdık. Gece de battaniyeye sarıp götürüp, gömdük. Vicdanım el vermedi, kendimi rahat hissedemedim ve buraya gelip, teslim oldum” dediği belirtildi.

Diğer şüpheli T.Y.’nin de aynı ifadeyi verdiği öğrenildi.

Duman’ın kesin ölüm nedeninin tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi raporunun beklendiği belirtildi. Olayın ardından anne ve babasının telkinleriyle teslim olduğu öğrenilen S.Ö.’nün, polise gitmeden önce Ceren Duman ile birlikte çektirdiği ve sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflarını ve diğer paylaşımlarını sildiği de öğrenildi.

SAVCI EK İFADE İSTEDİ

Emniyetteki işlemleri tamamlanınca dün akşam adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, Savcının ek ifadesi istemesi üzerine tekrar emniyete getirildi. Şüphelilerin işlemleri sürüyor. Ayrıca Ceren Duman’ın Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan cenazesinin ise yakınlarınca teslim alınması bekleniyor.