15 Temmuz'da yaralanan emekli polis: İnsanlar bana ‘geçmiş olsun’ demiyor, ‘kaç para aldın’ diye soruyor

15 Temmuz'da yaralanan ve "gazi unvanı" verilen isimlerden olan Servet Acun, kendilerine verildiği sanılan maaşlara ve kendileri üzerinden toplanan bağışlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz'da yaralanan emekli polis: İnsanlar bana ‘geçmiş olsun’ demiyor, ‘kaç para aldın’ diye soruyor

15 Temmuz’da yaralanan ve “gazi unvanı” verilen isimlerden olan Servet Acun, kendilerine verildiği sanılan maaşlara ve kendileri üzerinden toplanan bağışlara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Medyascope‘tan Cansu Şimşek‘e konuşan Acun, “Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin 15 Temmuz gazisiyim. O gece sokağa çıkan hiç kimse AK Parti’nin militanı değildi” derken,

Bakanlardan, dernek başkanlarından ve bürokratlardan 15 Temmuz sonrası birçok söz verildiğini dile getirdi. 15 Temmuz’da yaralanan birçok kişinin kendilerine bağlanacağı söylenen maaşlar için “ha ödendi ha ödenecek” diye beklediğini aktaran Acun, “İnsanlar bana geçmiş olsun diyeceklerine, ‘sen ne kadar aldın’ demeye başladı” ifadesini kullandı.

Servet Acun, “15 Temmuz gazilerinin miting meydanlarında kullanılması, 15 Temmuz gazilerinin parayla özdeşleştirilmesi ve Kore, Kıbrıs veya Güneydoğu gazilerinin yanında siyasilerin rant uğruna onlara -kendi tabiriyle- “süper gazi” muamelesi yapılmasından rahatsız olduğunu, 300 milyon liranın üstünde olduğu daha önce açıklanan bağışlardan çoktan umudu kestiğini, sadece maaşını istediğini ” dile getirdi.