12 devlet hastanesi ve 20 sağlık kuruluşu deprem nedeniyle hasar gördü

BİRLİK-SEN Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, "Gördüğü zarara göre öncelik sırası yapılarak lojmanlar depremzede sağlık çalışanlarımıza tahsis edilsin." dedi.

12 devlet hastanesi ve 20 sağlık kuruluşu deprem nedeniyle hasar gördü

Birlik Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (BİRLİK-SEN) Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir Seferihisar açıklarında 6.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde 12 devlet hastanesinin ve 20 sağlık kuruluşunun hasar aldığını bildirdi.

Sağlık emekçilerinin mağdur olmasına da değinen Doğruyol, depremde zarar gören sağlık çalışanlarına lojman tahsis edilmesi çağrısında bulundu.

Doğruyol’un açıklamasının tamamı şöyle:

“Depremden dolayı 12 devlet hastanemizde (İzmir Eğitim Diş Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğumevi Binası, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Alsancak Devlet Hastanesi, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesi, Çeşme Devlet Hastanesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ) Hasar tespit edilmiştir.

Ayrıca yirmi civarındaki ASM (Aile Sağlığı Merkezi) vb. sağlık kuruluşunda da hasar tespit edilmiştir. Buca devlet hastanesinin kapatılmasıyla farklı hastanelere gönderilen pek çok sağlık çalışanımız mağduriyetler yaşamaktadır. Pek çok sağlık kuruluşumuzun hasarlı olması, yıllardır sağlık kuruluşlarımızın depreme dayanıksız olduğu yönündeki açıklamalarımızı teyit eder niteliktedir.”

“SAĞLIK EMEKÇİLERİ DE BİRER DEPREMZEDEDİR”

“Yaklaşık dokuz aydır insanüstü çaba ve gayretle pandemiyle mücadele eden İzmir deki sağlık çalışanlarımızın sırtına birde depremin faturası eklenmiştir. Depremden etkilenen sağlık çalışanlarımızın da birer depremzede olduğunu unutmayınız. Yayınlanmış olan genelgelerle yıllık izine çıkamayan, emekli olamayan, dinlenme hakları bile ellerinden alınmış olan sağlık çalışanları tükenmişliğin son demlerine yaklaşmışlardır.”

“YAKLAŞIK 100 SAĞLIK EMEKÇİSİ VE AİLESİ ZARAR GÖRDÜ”

“Evi zarar gören sağlık çalışanlarımız için; bir an önce İzmir ilimizde yaşayan sağlık çalışanlarımızın yasal hakları olan izin vb. gibi kısıtlamalar kaldırılmalı gerekirse idari izin verilmelidir. İzmir ilimizde depremden etkilenen yaklaşık 100 sağlık çalışanı ailesinin olduğunu tahmin ediyoruz ve gördüğü zarara göre öncelik sırası yapılarak lojmanlar depremzede sağlık çalışanlarımıza tahsis edilsin. Depremde doğrudan zarar gören sağlık çalışanlarının bina hasar tespitleri bir an önce yapılmalı ve gerekli ekonomik destek bir an önce sağlanmalıdır.”