100. Yıl Komiteleri Şişli’de toplandı

Türkiye Komünist Hareketi’nin çağrısıyla toplanan emektar komünistlerin, Parti’nin 100. Yılı için bir araya gelişlerine olanak sunan komite toplantısına TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ile TKH MK üyesi Kemal Parlak da katıldı.

100. Yıl Komiteleri Şişli’de toplandı

Türkiye Komünist Hareketi’nin çağrısıyla toplanan 100. Yıl Komiteleri, geçen hafta Maltepe’de gerçekleşen toplantının ardından bugün Şişli’de toplandı.Emektar komünistlerin, Parti’nin 100. Yılı için bir araya gelişlerine olanak sunan komite toplantısına TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ile TKH MK üyesi Kemal Parlak da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Parlak, TKH’nin 100. Yıl planlarından ve 100. Yıl Komiteleri’nin yol haritasından bahsetti. Maltepe’de düzenlenen toplantıdaki emektar komünistlerin önerilerini de paylaşan Parlak, 100. Yılda komünistlerden beklenen katkıya dair konuştu.

TKH’nin 100. Yıla verdiği politik öneme değinen Kemal Parlak, “Hiçbir şey suya yazılmadı. TKP önderliğinde işçi sınıfı bu topraklarda ayağa kalktı. O dönemin birer tanığı, fabrikada direniş örgütleyen işçiler, 100 yaşına girecek Parti’nin birer neferi bizleriz” diye konuştu.

Parlak’ın ardından konuşan TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek ise, “100. Yıl bir anma ya da kutlama ile değil, 100. Yılımızı TKP’nin emektarları ile karşılamak istedik” sözleriyle 100. Yıl Komiteleri’ni anlattı. Tekerek, Parti’nin 100. Yılı yapılan planlamaların ise ‘nostaljik’ bir çalışmadan ziyade, geleceği kurmak niyetini taşıdığını ifade etti.
Toplantı, emektar komünistlerin 100. Yıla dair katkı, öneri ve görüşlerinin alınması ile son buldu.