1 ay boyunca köpeğe işkence ve tecavüz etti, 600 lira ceza ile serbest kaldı

İstanbul Kartal’da Mehmet H. isimli bir şahsın bir ay boyunca bir sokak köpeğine tecavüz ettiği ve dövdüğü ortaya çıktı. Gözaltına alınan Mehmet H., 600 TL idari para cezasının ardından serbest bırakıldı.

1 ay boyunca köpeğe işkence ve tecavüz etti, 600 lira ceza ile serbest kaldı

İstanbul Kartal’da Mehmet H. isimli şahsın yaklaşık 1 ay boyunca bir sokak köpeğine tecavüz ettiği ve şiddet uyguladığı ortaya çıktı. Mehmet H.’nin daha sonra idari para cezasıyla serbest kalması büyük tepki çekti.

Hayvan hakları savunucuları tarafından ortaya çıkarılan olayın ardından köpek veterinere götürüldü. Bedeninde tecavüze bağlı tümörler oluşan köpek tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sosyal medyada duyulan olayın ardından mahalleliler H.’yi dükkânına gelerek darp etti. Daha sonra hakkında şikâyetçi oldu.

Olayın duyulmasının ardından Twitter’da 20 binden fazla kişi, “Mehmet H. tutuklansın” paylaşımında bulundu. Kullanıcılar, “Ne görmeye, ne duymaya dayanabiliyor insan… Yazıklar olsun”, “Hayvanı koruma yasası hemen şimdi”, “Konuşamıyorlar, şikâyet etmiyorlar diye her şey yolunda mı sanıyorsunuz? Vicdanı olana çığlıktır onların sessizliği…” yorumlarıyla tepkilerini gösterdi.

Hürriyet gazetesinden Ece Çelik’in haberine göre, Haykonfed Başkanı Haydar Özkan da, “Bu korkunç olay hepimizi derinden etkiledi. Ne söylesek boş, hayvanı koruma kanunu çıkmadığı takdirde bu tip olayları yapan kişiler ufak cezalarla kurtulacak. Hayvanların canı var, hapis cezaları verilmesi gerekiyor” dedi.

“ÇOK TEHLİKELİ BİR SÜRECE GİRİLİYOR”

HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı ise konuyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“Haftalarca, aylarca tecavüze uğrayan köpek öldü, faile verilen ceza 600 TL. Adam serbest. Bu yaptırımda caydırıcılıktan söz edilebilir mi? Yıllarca yasa yapıcılara anlattık bu vahşeti. Sonuç yok. Hayvanları korumaya yönelik donanımlı bir yasa bulunmadığından artık toplum hukuksuzluğa itiliyor. Bu olay sonrası failin başına gelenler bunun göstergesi. Bu çok tehlikeli bir sürece girildiğini gösteriyor. Yasanın acilen çıkması gerekiyor.”