Türk ve Rus askerleri Suriye’de ilk kez ortak tatbikat gerçekleştirdi

Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin Başkan Yardımcısı Aleksandr Grinkeviç, Rus askeri polisleri ve Türk askerleri arasında Suriye’de ilk kez ortak tatbikat gerçekleştirildiğini ifade etti.

Türk ve Rus askerleri Suriye’de ilk kez ortak tatbikat gerçekleştirdi

‘Rusya ve Türkiye, Suriye’de militanları etkisiz hale getirmeye, zarar gören teçhizatları tahliye ve yaralılara yardıma yönelik ortak tatbikat gerçekleştirdi. Bu, iki ülke için Suriye’de bir ilk oldu.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi’nin Başkan Yardımcısı Aleksandr Grinkeviç, ”Rus ve Türk askerleri Suriye’de militanları etkisiz hale getirmeye, zarar gören teçhizatları tahliye ve yaralılara yardıma yönelik ortak tatbikat gerçekleştirdi. Bu, taraflar için Suriye’de bir ilk oldu. Tatbikat kapsamında yasa dışı oluşumların sabotaj gruplarının beraber etkisiz hale getirilmesi, zarar gören teçhizatların tahliyesi, yaralılara tıbbi yardım sağlanması yönünde çalışmalar gerçekleştirildi” dedi.

Grinkeviç, 31 Ağustos’taki ilk tatbikatla, Rus ve Türk güçlerinin İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde yürüttüğü ortak devriyenin güvenliğinin sağlanmasının amaçlandığını ifade etti.