Zonguldak'ta madende göçük: Bir işçi can verdi...

Zonguldak'ta özel maden ocağında göçük meydana geldi.

Zonguldak'ta madende göçük: Bir işçi can verdi...

Zonguldak’ta özel maden ocağında meydana gelen göçükte 3 işçinin mahsur kaldığı ihbarı üzerine ekipler, bölgeye yönlendirildi.

Rat Mahallesi’nde bulunan özel bir şirkete ait maden ocağında sabah saatlerinde göçük meydana geldiği ihbarı üzerine bölgeye, AFAD, sağlık ekipleri ve polis yönlendirildi. Göçükte 3 işçinin kaldığı öğrenilirken ocağa Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı tahlisiye ekipleri de yönlendirildi.

GMİS SEKRETERİ DEMİR’DEN AÇIKLAMA

Göçükle ilgili bilgi aldığımız GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, olayın Turnalı Madencilik tarafından rödovans sistemiyle işletilen bir maden ocağında meydana geldiğini belirtti. Göçük mü patlama sonucu mu meydana geldiği konusunda net bilgi alamadıklarını dile getiren Demir, yaralı işçilerden Alper Kıransoy’un durumunun ağır olduğunu öğrendiklerini, Volkan Kıransoy’un da durumunun benzer şekilde ağır olduğunu, Mehmet Demirkurt’un ise ayağında ve belinde kırıklar meydana geldiği teşhisiyle hastanede tedavide olduğunu aktardı.

İŞÇİLERDEN BİRİ HAYATINI KAYBETTİ

Yerel Pusula gazetesi ise haberinde mahsur kalan işçi sayısının 3 olduğunu, mahsur kalan işçilerden Alper Kıransoy’un hayatını kaybettiğini bildirdi. İşçilerden Volkan Kıransoy ile Mehmet Demirkurt’un ise yaralı olarak kurtulduğu ve Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına kaldırıldıkları öğrenildi.

Daha sonra edinilen bilgiyle, işçilerden Alper Kıransoy’un kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesindeki yoğun kalp masajiıyla hayata döndürüldüğü, ancak müdahaleye rağmen kurtarılamadığı doğrulandı.