Zonguldak'ta 'FETÖ'den alınan okul çiftliğe döndü, olaya Vergi Dairesi el koydu

Zonguldak'ta 'FETÖ' soruşturması kapsamında el konulup imam hatipe dönüştürüldüğü belirtilen okul, şimdi de ticarethaneye dönüştürüldü. Üstelik idarecilerin yapılan işlemleri gizleyerek yolsuzluk yaptığı öne sürülüyor.

Zonguldak'ta 'FETÖ'den alınan okul çiftliğe döndü, olaya Vergi Dairesi el koydu

Zonguldak Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adnan Karakulluk ve Okul Aile Birliği’nin okul içindeki uygulamaları, CİMER’e yapılan bir şikayet üzerine Zonguldak Vergi Dairesi’nin incelemelerine katıldı.

CİMER’e yapılan şikayette, Zonguldak İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği’nin, okulun bünyesinde bulunan konferans salonu, spor salonu, havuz vb. yerleri İl Milli Emlak Müdürlüğünden kiraladığını, bu yerleri 2 senedir kiraya verdiğini, bu yerlerden bağış ve kira adı altında para aldığı iddia edildi.

Yerel Pusula gazetesinin haberine göre, şikayette, okul içinde kiraya verilen bu yerler işletilsin veya işlettirilsin ödeme kaydedici cihaz kullanılması, cihazın kullanılamayacağı hallerde 213 sayılı Vergi Usul Kanununda düzenlenmiş fatura veya perakende satış fişi kullanılması gerektiği ve kazancın vergi dairesine bildirmek ve fatura kesmekle mükellef oldukları, ancak bu hususların hiç birini yerine getirmedikleri, dolayısıyla kiralama işlemlerinde usul, kanun ve yönetmeliklere aykırı hareket edildiği, devletten gelirlerin gizlendiği ve zarara uğratıldığı vurgulandı.

Bu şikayetler üzerine harekete geçen Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı ekipleri, okulda gerekli incelemeleri yapıp, şikayet konularını tutanakla resmileştirdi.

YANDAŞ SENDİKA FAKTÖRÜ

Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adnan Karakulluk’un, Eğitim Bir-Sen’i de arkasına alarak Milli Eğitim camiası içinde kendisini ayrılıklı bir havaya büründürdüğü, önceki Vali Yardımcısı Nezvat Taşdan’ın da desteğiyle dokunulmaz hale geldiği iddia edildi.