Zindaşti'nin kızının öldürülmesinde beraat

Ergenekon davasının gizli tanığı İranlı Zindaşti'nin kızı Arzu Zindaşti ve şoförü Devrim Öztunç'un 2014 yılında suikastla öldürülmesine ilişkin davada sanıkların hepsi beraat etti. Sanık İlhan Üngan, firari olarak aranırken Bağdat Caddesi'nde 2 Nisan 2019'da öldürülmüştü.

Zindaşti'nin kızının öldürülmesinde beraat

Arzu Zindaşti ve şoförü, ışıklarda durduklarında silahlı saldırıya uğramışlardı.

Büyükçekmece’de 2014 yılında Ergenekon davasının gizli tanığı İranlı Naji Şarifi Zindaşti’nin kızı 21 yaşındaki Arzu Şarifi Zindaşti ve şoförü 25 yaşındaki Devrim Öztunç’un cip ile ışıklarda durdukları sırada çapraz ateşe tutularak öldürülmesine ilişkin 10 sanığın yargılandığı dava beraatle bitti.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına başka suçtan hükümlü Orhan Ünğan ile 2 tutuksuz sanık katıldı. Sanıklardan Orhan Ünğan, “Ben merhamet değil, adalet istiyorum. Başka bir şey istemiyorum” dedi. Söz alan diğer sanıklar da olayla uzaktan yakında bir ilgililerinin olmadığını belirterek, beraatini talep etti. Firari sanık olarak aranırken Bağdat Caddesi’nde 7 Nisan2019’da öldürülen İlhan Ünğan hakkındaki davanın düşmesine karar veren mahkeme heyeti, diğer 9 sanığın da ayrı ayrı beraatine karar verdi. Karar oy birliğiyle alındı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYORDU

İddianamede Yavuz Yavuztürk, Nizamettin Yeke, Bekir Karçiğa, Savaş Samusak, Aslan Turan, Sabri Turan, Hasret İlter Üzüm ve Ali Golzari’nin “Tasarlayarak 2 kişiyi öldürme suçuna yardım etmek” suçundan 30’ar yıldan 40’ar yıla kadar ayrı ayrı hapisleri isteniyordu. Orhan Ünğan ve hayatını kaybeden İlhan Ünğan’ın “tasarlayarak 2 kişiyi öldürme” suçuna azmettirmek suçundan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyordu. Orhan Ünğan daha önce 3 kez tahliyesine karar verilmiş, itiraz üzerine tutuklanmıştı. Orhan Ünğan 11 Ekim 2019’da tekrar tahliyesine karar verilmişti. Ancak Sanık Ünğan’ın başka bir dosyadan tutuklu olduğu için cezaevinden hiç çıkamamıştı.