Zeydan Karalar: "Belediyeye yağmur gibi haciz geliyor, işe hiç gelmeden maaş alanlar var"

Zeydan Karalar, Sözcü Gazetesi'ne verdiği röportajda Adana Büyükşehir Belediyesi için "Belediyeye yağmur gibi haciz geliyor" ifadesini kullandı.

Zeydan Karalar:

Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin borç batağı içinde olduğunu belirterek, “Belediyeye yağmur gibi haciz geliyor 4.2 milyar lira üzerinde borç var, bu borcu ödeyecek gelir yok. Şu ana belediye iş yaptırır bir belediye olmaktan çıkmış. Gelir, gider dengesi oturmuş durumda değil, açık verir bütçe durumunda, bu bütçe ne iş yaptırır, ne de borç öder durumunda.” dedi.

Röportajında belediyenin durumunu özetleyen Zeydan Karalar “Çözüm bekleyen işçi alacakları, hacizler, müteahhit iş yapmış parasını alamamış, belediyeye yağmur gibi haciz geliyor. Biz öncelikle nereden tasarruf ederiz, nasıl gelir artıracağız ona bakacağız. İlk işimiz bütçeyi oturtmak olacak” ifadesini kullandı.

İŞE HİÇ GELMEDEN MAAŞ ALANLAR VAR

Büyükşehir Belediyesi’nde işe gelmeden para alan insanlar hakkında duyumlar aldığını kaydeden Zeydan Karalar, “Şu anda ücretlerini ödeyemeyen belediyede bir fazlalık söz konusu. Biz kimseyi tasfiye etmeye gelmiyoruz. İşe gelen, emek harcayan insanlara saygımız var, ancak hiç işe gelmeden emek harcamadan para alan bankamatikçileri de bu halkın sırtına yük yapmayız” dedi.