Zeybekci için patron 'fetva'sı: AK Parti'ye oy vermeyeni Allah çarpar

AKP İzmir Adayı Zeybekci'nin ziyaret ettiği İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salahaddin Hünü, "AK Parti'ye oy vermeyeni Allah çarpar" dedi.

Zeybekci için patron 'fetva'sı: AK Parti'ye oy vermeyeni Allah çarpar

Yerel seçim süreciyle birlikte siyasi partiler seçim çalışmalarına başlarken, AKP ile birlikte düzen siyasetinin temel enstrümanlarından biri haline gelen din istismarı da en pervasız haliyle sergilenmeye devam ediyor.

Son olarak eski Milli Eğitim ve eski Milli Savunma Bakanı, halen Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın “vereceğiniz oy ahirette kurtuluş belgeniz olacak” diyerek sürdürdüğü istismarla oy avcılığına bu kez bir patron AKP aşkını dile getirirken başvurdu.

Akıl ve bilim dışı olduğu kadar, laikliğe rahmet okutacak sözkonusu sözlerin sahibi İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salahaddin Hünü oldu. Hünü, AKP’nin İzmir Aday Zeybekci’yi Kooperatif ziyaretinde karşılarşken “AK Parti’ye oy vermeyeni Allah çarpar” demekten çekinmedi.

Egedesonsöz‘de yer alan habere göre; ziyarette konuşan Zeybekci’nin ardından söz alan Hünü, “Kendisine layık değil ama Allah nazardan korusun diye bir Ayetel Kürsi hediye etmek istiyoruz. Allah ayağını düz bastırsın, hata, kaza vermesin. İnşallah belediye başkanımız olarak da bizi ziyaret etmeyi Allah nasip etsin” dedi.

Zeybekci de verilen hediye sonrasında, “İnşallah bunu da 1 Nisan’da belediyeye koyarız” diye konuştu. Diyalog sonrasında Hünü, “Ben belediye başkanından memnunum Allah da memnun etsin inşallah. Hepiniz de memnun olacaksınız. Bak AK Parti’ye oy vermeyeni Allah çarpar” ifadelerini kullandı.

Hünü’nün sözleri sonrasında Zeybekci, “Birileri başka şey anlar” dedi. Hünü bu kez de “Anlasın, ne anlarsa anlasın” diye konuştu.

Emekçileri sınıf gerçeğinden olabildiğince uzak tutmak için dincilik ve milliyetçilik silahına sarılan AKP iktidarı ve patronların siyaseti getirdiği bu düzey, laiklik ve aydınlanma mücadelesine olan ihtiyacın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.