Zeybekci: CHP'li kardeşlerimi dini vecibelerini yerine getirmeyen insanlar gibi göstermek son derece yanlış

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekçi, Habertürk TV'de Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

Zeybekci: CHP'li kardeşlerimi dini vecibelerini yerine getirmeyen insanlar gibi göstermek son derece yanlış

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekçi, Habertürk TV‘de Kübra Par’ın sorularını yanıtladı.

Son yaptığı açıklamada, İzmir’deki hedefinin kenti “pazarlayıp satmak” olarak açıklayan Zeybekci, “yaşam tarzı” tartışmalarıyla ilgili yeni “açılım”larda bulundu.

Daha önce partisini “İzmirli” yapmak gerektiğini söylediği bilinen Zeybekci, bu kez  “Farklı şehirlerde farklı refleksler vardır. CHP bugün İzmir’deki kalıbı Kayseri’de, Erzurum’da uygulamaya çalışırsa oralarda başka yanlış olur.” ifadelerini kullandı.

Zeybekci, bu tartışmaların tehlikeli olduğuna dikkat çekmek isterken de “Bugün öyle bir yanlış yere gidersiniz ki, CHP’li kardeşlerime sanki dini, milli vecibelerini yerine getirmeyen hassasiyetleri olmayan insanlar haline getirirsiniz ki, son derece yanlış olur.” diye konuştu.

Zeybekci’nin açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

“AYNI KALIP HER YERDE OLMAZ”

Şehrimizin çok eksiği var. Bütün bunların hepsinin altından kalkabilecek bir performansa, bilgiye, birikime sahip olduğumuzu görüyoruz. 1 Nisan’dan sonra kollarımızı sıvayacağız milletimiz tevecüh gösterirse. Siyasi partilerin tamamından bahsediyorum. Bu AK Parti olur, CHP olur başka bir parti olur. Farklı şehirlerde farklı refleksler vardır. CHP bugün İzmir’deki kalıbı Kayseri’de, Erzurum’da uygulamaya çalışırsa oralarda başka yanlış olur. AK Parti’yi Konya’daki kalıpla İzmir’e getirmek yanlış olu.

“İZMİR’E HİZMET EDEN BÜTÜN BAŞKANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN”

İzmirli’nin hassasiyetlerine baktığımızda söylendiği gibi algılarda değil altyapı, pratik yollar, yeşil alanların yetersizliği ile hassasiyeti. Bunları söylerken yapmamışlar, etmemişler diye bir şey söylemiyoruz. Geçmiş bütün belediye başkanlarımızdan, İzmir’e hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Çakmur’dan, Aziz Bey’den, Özfatura’dan Allah razı olsun. Milletimiz teveccüh göstermişse ona yan gözle bakılmaz.

“CHP’Lİ KARDEŞLERİME DİNİ HASSASİYETSİZ DERSENİZ…”

İzmir’i ciddiye almak lazım, eğer oradaki insanlar ‘Biz şundan dolayı endişe ediyoruz’ anlatmak lazım. Yaşam tarzıyla ilgili kaygı yok. Eğer varsa bir endişe bunu kesinlikle dikkatle dinlemek lazım. Herkesin özel hayatı vardır. Kimsenin hayatına karışmak kimsenin haddine değil. Bu şu parti, bu parti diye insanları yargılamamak lazım. Hiçbir spor faaliyetini ideolojik yapıya yamayamazsınız. Bölmemek, parçalamamak lazım. Bugün öyle bir yanlış yere gidersiniz ki, CHP’li kardeşlerimi sanki dini, milli vecibelerini yerine getirmeyen hassasiyetleri olmayan insanlar haline getirirsiniz ki, son derece yanlış olur.

“TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE İÇKİ RUHSATI SINIRLAMASI YOK”

Tabakhane’nin Denizli’nin göbeğinde olduğunu herkes gidip baksın. Orası tamamen boşaltıldı. Tarihi bir dokuya sahip. Öyle bir yerin eğlence yeri haline getirilmesi. İçkili yerlerle ilgili hiçbir yerde sınırlama yoktur. Türkiye bunları tartışmamalı artık. İzmir’in sorunları başka. Bunları kalkıp da İzmir’in önüne koyarsanız vallahi haksızlık yaparsınız. İzmir’in altyapı, katı atık, ulaşım, içme suyu, kanalizasyonla ilgili altyapı yoksunluklarını bir kenara bırakıp da İzmir’i buna tahvil ederseniz bu bir haksızlıktır.