Zaharova: Suriye'de Türkiye kontrolünde güvenli bölgeye Şam karar vermeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Üçüncü bir ülkenin otoritesiyle hareket eden askeri bir birliğin, egemen bir ülkenin, yani Suriye'nin topraklarındaki varlığına, doğrudan Şam karar vermeli. Bizim temel görüşümüz budur." ifadelerini kullandı.

Zaharova: Suriye'de Türkiye kontrolünde güvenli bölgeye Şam karar vermeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ‘Suriye topraklarında Türkiye’nin kontrolünde bir güvenli bölge oluşturulması’ hakkında sorulan soruya verdiği yanıtta, Suriye’de üçüncü tarafların askeri varlığına ilişkin onayı, doğrudan Şam’ın vermesi gerektiğini ifade etti.

Haftalık basın toplantısında Rusya Dışişleri sözcüsüne yöneltilen ‘Suriye’de tamamen Türkiye’nin kontrolünde bir güvenli bölge oluşturulmasına Rusya’nın hangi şartlarla onay verebileceğine’ ilişkin bir soruya Zaharova, “Suriye sorunu konusunda yorum yapmamı istememenizi, anlayış göstermenizi bir defa daha rica ediyorum. Zira sizin sorunuzla ilgili olan kısmı da dahil olmak üzere, bu konudaki haberlerin Soçi’den gelmesini bekliyoruz.” şeklinde yanıt verdi.

Sputnik‘in haberine göre, Zaharova şöyle devam etti: ” Fakat bununla beraber şunu da hatırlatmak isterim: Üçüncü bir ülkenin otoritesiyle hareket eden askeri bir birliğin, egemen bir ülkenin, yani Suriye’nin topraklarındaki varlığına, doğrudan Şam karar vermeli. Bizim temel görüşümüz budur.”