Yusuf Kaplan'ın 'çöküş'ü: Erkek arkadaşı olmayan kız kalmadı, toplu intihara sürükleniyoruz!

İslamcı yazar Yusuf Kaplan, "muhasebe" yapmaya çağırdığı yazısında kadın ve erkeklerin arkadaş olmasından "felaket" nedeni gibi bahsetti.

Yusuf Kaplan'ın 'çöküş'ü: Erkek arkadaşı olmayan kız kalmadı, toplu intihara sürükleniyoruz!

AKP iktidarı altında 18. yılına girecek olan Türkiye’de gericiliğin toplumsal yaşamdaki izleri giderek daha fazla koyulaşırken islamcı çevreler ise “felaket” senaryoları çizerek iktidarı daha esaslı adımlar atmaya çağırıyor.

İşte bir süredir bu yöndeki yazıları ile gündem olan Yeni Şafak gazetesinin yazarlarından Yusuf Kaplan bugün de “Çok yönlü muhasebe yapmamız şart!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

“Türkiye’de aile kurumunun çöktüğü”nü öne süren Kaplan, “Tanzimat’tan sonra karşı karşıya kaldığımız en büyük tehdit kapımıza dayandı” derken, buna kanıt olarak sıraladığı “sorun”lar ise gerici zihniyetini yeniden gözler önüne serdi.

“Boşanma oranları tavan yaptı. Erkek arkadaşı olmayan kız kalmadı gibi sanki! Tam tersi de doğru!” diye şikayet eden Kaplan, “Daha daha vahimi, bunu hatırlattığımız zaman aforozu yiyoruz; taşlamayan, saldırmayan, hakaret etmeyen kalmıyor neredeyse…” diye de yakındı.

“Emperyalistlerin işgal ettiklerinde yapacaklarını biz kendi ellerimizle yaptık, yapıyoruz hâlâ bu ülkede: Toplumu İslâm’dan uzaklaştıracak bütün saldırıları gözünü kırpmadan gerçekleştiriyor laik eğitim sistemi ve mankurtlaştırıcı kültür ve medya rejimi! Diziler, bütün İslâmî değerleri bombardımana tabi tutuyor, aileyi kurşuna diziyor! Savaş meydanlarında diz çöktüremedikleri, yok edemedikleri bu toplumu, eğitimle, kültür ve medya rejimiyle biz kendimiz yok ediyoruz: Toplu intihara sürükleniyoruz hep birlikte güle oynaya!” diyen Kaplan “Çok yönlü bir muhasebe yapma” önerisinde bulunduğu yazısını şu ifadelerle bitirdi:

“Çıkış yolları üretmemiz ve geliştirdiğimiz çözüm önerilerini vakit geçirmeden hayata geçirmemiz de şart.

Gençlerini yitiren, değerlerini yitiren, her bakımdan çözülen toplumlar, geleceğe umutla bakamazlar hiçbir zaman!”