Yusuf Kaplan cihatçıların canlı bombalarıyla karıştırdı: Siyanürle intiharlar organize

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, son dönemde siyanürle gerçekleşen intiharları, kendisinin de destek verdiği cihatçı canlı bombalarla karıştırarak organize olduğunu iddia etti.

Yusuf Kaplan cihatçıların canlı bombalarıyla karıştırdı: Siyanürle intiharlar organize

Hükümete yakın isimlerden Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan’ın bugünkü köşesinde kaleme aldığı yazı sosyal medyada tepki topladı.

Son yaşanan ve ülke çapında ses getiren hadiseleri yorumlayan Kaplan, siyanürle intiharların organize edilmiş eylemler olduğunu savundu.

Bir ilkokulda öğrencilerin yaptığı 10 Kasım gösterisini de “Atatürk’e tapınma” olarak değerlendiren Kaplan, Kemalizm üzerinden ülkede karışıklık çıkarılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Yusuf Kaplan’ın “Askerî darbelerle yapamadıklarını sosyal kaos çıkararak yapmak istiyorlar!” başlıklı yazısından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Atatürk posteri önünde yapılan koreografik (!) tapınma biçimlerinin de, başörtülülere, sarıklı-cüppeli insanlara yapılan saldırı ve tacizlerin de, art arda yaşanan siyanür intiharlarının da organize olduğunu, sosyal kaos çıkararak, hem ülkeyi yönetilemez hâle getirmeyi hem de Bolivya, Ukrayna türü darbeler için sosyal kalkışmalara kışkırtmayı amaçladığını düşünüyorum.”