Yusuf Kaplan, Atatürk'ü hedef aldı: Cellat...

Gerici yazar Yusuf Kaplan, 'Harf Devrimi'ni hedef aldığı yazısında isim vermeden Atatürk için de 'cellat' ifadesini kullandı.

Yusuf Kaplan, Atatürk'ü hedef aldı: Cellat...

Bundan 97 yıl önce bugün Saltanat, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kaldırılmış, Osmanlı İmparatorluğu resmen tarihe karışmıştı. 91 yıl önce yine bugün yapılmış olan ‘Harf Devrimi’yle de Arap alfabesi terk edilerek Latin alfabesine geçilmişti.

İşte Cumhuriyet’in kuruluş sürecinin önemli iki kararının yıldönümü olan bugünde, Osmanlı özlemcisi şeriatçılar bir kez daha seslerini yükseltti.

AKP’ye yakın Yeni Şafak gazetesinin yazarı Yusuf Kaplan, her fırsatta hedef aldığı Cumhuriyet ve laikliğe bu kez ‘Harf Devrimi’ üzerinden saldırdı.

Kaplan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “#HarfDevrimi toplumun kültürel hafızasını sıfırladı. * Millî kütüphanesini, klasiklerini okuyamayan köksüz kuşaklar icat etti. * Batılıların fiilen işgal edemediği Türkiye, içerden zihnen ele geçirildi.” derken, isim vermeden Atatürk’ü de “cellat” ilan ederek * Genç kuşaklar celladına âşık edildi, köleleştirildi.” dedi.

ERDOĞAN: DAMARLARIMIZ KESİLDİ

Harf Devrimi daha öncesinde bizzat AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından da hedef alınmıştı. Erdoğan, geçen yıl Saray’da yaptığı bir konuşmada, “Dil devrimi adı altında Türkçemiz, tatsız, tuzsuz, ruhsuz kelimelerin tasallutu altına sokularak kadim medeniyet ile arasındaki bağ kopartılmaya çalışılmıştır. Bizim aslında damarlarımız kesilmiştir.” ifadelerini kullanmıştı.