Yunanistan'dan Venezuela'ya destek açıklaması: Maduro'ya desteğimiz tam

Venezuela'da hayata geçirilmeye çalışılan ABD destekli darbeye karşı Yunanistan İçişleri Bakanı ve hükümet partisi SYRIZA Merkez Kurul Başkanı Panos Skourletis'ten, Maduro'ya destek açıklaması geldi.

Yunanistan'dan Venezuela'ya destek açıklaması: Maduro'ya desteğimiz tam

Venezuela’da hayata geçirilmeye çalışılan ABD destekli darbeye karşı Yunanistan İçişleri Bakanı ve hükümet partisi SYRIZA Merkez Kurul Başkanı Panos Skourletis’ten, Maduro’ya destek açıklaması geldi.

Skourletis, Venezuela’nın Atina Büyükelçisi Farid Fernandez ile görüşmesinin ardından yazılı açıklama yayımladı. Skourletis açıklamasında, Venezuela’da Ulusal Meclis Başkanı ve muhalefet lideri Juan Guaido’nun kendini başkan ilan ederek Mayıs ayındaki seçim sonuçlarına karşı geldiğini belirterek “SYRIZA, Venezuela’nın meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya tam desteğini ve dayanışmasını sunuyor.” sözlerine yer verdi.

Söz konusu durumun hükümeti istikrarsızlaştırarak ülkenin devlet başkanını yasadışı olarak göstermeyi hedeflediğine vurgu yapan Skourletis, bu faaliyetlerin hükümet ve muhalefet arasında kurulması gereken açık diyalogla bağdaşmadığını kaydetti. Skourletis, iki taraftan da ölümlerin sona ermesi temennisinde bulundu.