Yunanistan Başbakanı Çipras'tan 'Türkiye'nin AB üyeliğine destek verilmeli' açıklaması

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Atina'yı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmede, Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Başbakanı Çipras'tan 'Türkiye'nin AB üyeliğine destek verilmeli' açıklaması

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Atina’yı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmede, Türkiye’nin AB üyeliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Başbakanı Çipras, Türkiye’nin AB üyeliğine ”Hem Türk halkının yararına olacak hem de bölgedeki istikrarın sağlanması için önemli olacaktır” diyerek destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Merkel ile Türk-Yunan ilişkilerini ve Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri de gözden geçirdiklerini aktaran Çipras, Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunması için gösterilen uğraşlara da destek verilmesi gerektiğinden söz etti.

Kıbrıs’ın kendi kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik bölgesi içinde sondaj yapma hakkı olduğunu vurgulayan Çipras, her ülkenin kendi kıta sahanlığı içinde araştırma yapma hakkı olduğunu ve buna herkesin saygı göstermesi gerektiğini belirtti.