YSK'nın kritik İstanbul kararı bekleniyor: Kilit oy Başkan Güven'in...

YSK'nın İstanbul seçimleriyle ilgili AKP'nin "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle yaptığı olağanüstü itirazına ilişkin kararını kısa bir zaman içinde açıklaması bekleniyor. Öte yandan Kurul'un kararında kilit oyun Başkan Sadi Güven'den geleceği belirtiliyor.

YSK'nın kritik İstanbul kararı bekleniyor: Kilit oy Başkan Güven'in...

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine ilişkin vereceği karar için “YSK’nın 6’ya 5 seçimin yenilenmesi veya yenilenmemesi kararı vereceği iddiaları siyasi kulislerde konuşuluyor. Bu iddialardan anlaşılıyor ki kilit oy Başkan Güven’den gelecek” dedi.

“YSK ‘6’ya 5 karar verecek’ iddiası” başlığıyla yayımlanan yazısına “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) karar aşamasında iken başkent siyasi kulislerinde bazı iddialar kafaları karıştırıyor” ifadesiyle başlayan Uğuroğlu şöyle devam etti:

“Nedir bu iddialar diyecek olursanız sıralayayım…

– YSK’nın bazı üyelerinin saraya davet edildiği,

– Ankara’ya yakın bir ilçedeki kamu lokalinde YSK’nın 2 üyesinin cumhurbaşkanlığı hukuk danışmanlarından ikisi ile buluşması,

– YSK’nın 5 üyesinin İstanbul seçiminin iptal edilmesi gerektiğini, 5 üyesinin ise karşı çıktığı ve iptal edilmemesi gerektiğini vurguladıkları, Başkan Sadi Güven’in ise, ‘üzerimde büyük siyasi baskı oluşturuluyor’ dediği,

– YSK’nın 6’ya 5 seçimin yenilenmesi veya yenilenmemesi kararı vereceği iddiaları siyasi kulislerde konuşuluyor.

Bu iddialardan anlaşılıyor ki kilit oy Başkan Güven’den gelecek…

AKP’nin YSK’ya yaptığı itirazları için 23 Nisan’da verilen ara karar ile ilçe seçim kurullarından istenilen bilgiler için verilen dün saat 17.00 itibarı ile doldu.

39 ilçeden gelecek belgeler gerek YSK üyeleri tarafından gerekse partilerin YSK’daki temsilcileri tarafından tek tek incelenecek.”