YSK İstanbul kararını açıklayacak: 'Sonuç belli' iddiası...

Siyasette tüm gözler YSK'nın İstanbul'la ilgili vereceği kararı beklerken, kararın seçimin yenilenmesi yönünde olacağına ilişkin kritik bir iddia dile getirildi.

YSK İstanbul kararını açıklayacak: 'Sonuç belli' iddiası...

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir ve Büyükçekmece, MHP’nin ise İstanbul geneli ile Maltepe ilçelerinde seçimlerin yenilenmesine ilişkin başvurularını karara bağlayacak.

AKP’nin “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle yaptığı olağanüstü itiraz başvurusunda oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı iddiaları bulunuyor.

Gözler bugün itibariyle YSK’nın itiraza ilişkin ne karar vereceğine çevrilmişken, kararın ne yönde olacağına ilişkin kritik bir iddia dile getirildi. Milliyet’teki yazarlığından “Abdullah Gül’e suikast” iddiası sonrası kovulan Turktime yazarı Talat Atilla, Turktime’daki köşesinde  YSK’nın seçimi yenileme kararı vereceğini öne sürdü. “Bu yazıyı kaleme almadan önce yüksek yargıdaki haber kaynaklarıma defalarca teyit ettirerek öğrendim.” diyen Atilla, “Evet, yarın YSK İstanbul seçimlerinin tekrarı kararını 6’ya karşı 5 oyla alarak İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını iptal edecek.” diye yazdı:

Atilla’nın “Açıklıyorum! YSK yarın “Seçim tekrarlansın” diyecek!” başlıklı yazısında o bölüm şöyle:

“İstanbul seçimleriyle ilgili kararını yarın akşam açıklayacak.

Karar, iktidar partisinin talebi doğrultusunda, “İSTANBUL SEÇİMLERİNİN YENİLENMESİ”yönünde olacak.

Yani, yârin YSK “İSTANBUL SEÇİMLERİ TEKRARLANSIN” diyecek.

Peki, bu karar, kaça kaç verilecek?

YSK’nın Yargıtay ve Danıştay’dan giden toplam 11 üyesi var.

Yarınki karar, “5’E KARŞI 6 OYLA SEÇİMLERİN YENİLENMESİ” yönünde olacak.

YSK’NIN KARARINI NASIL ÖĞRENDİM?

Bu yazı şüphesiz iddialı bir yazı.

Bu yazıyı kaleme almadan önce yüksek yargıdaki haber kaynaklarıma defalarca teyit ettirerek öğrendim.

Evet, yarın YSK İstanbul seçimlerinin tekrarı kararını 6’ya karşı 5 oyla alarak İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını iptal edecek.

Haber kaynağım, YSK’nın yarın alacağı karar sürecinin başından bu yana kamuoyuna yansımayan çok uzun tartışmalar, hatta tartışmaları da aşan boyutlarla zaman zaman yüksek hararetle geçtiğini söyledi.

Bu süreçte iktidar partisinin itirazını inceleyen YSK üyelerine rapor hazırlayan hukuk ekibinin de zaman zaman bu tartışmalara katıldığını belirten haber kaynağım, 11 üyenin 6’sının seçimlerin yenilenmesi kararını yarın vereceğini ifade etti.”