YSK, gerekçeli kararı bugün açıklamayacak

Haftalardır beklenen İstanbul seçimlerini iptal kararının gerekçesini tamamlayan 200 sayfanın üzerinde olduğu belirtilen kararı bugün açıklamayacak.

YSK, gerekçeli kararı bugün açıklamayacak

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin kararın yazımını tamamladı. Kararın, muhalif üyelerin muhalefet şerhlerini yazmalarının ardından kamuoyu ile paylaşılacağı öğrenildi.

Toplantının sona ermesinin ardından kararın bugün açıklanmayacağı duyuruldu. Gerekçeli kararın 200 sayfanın üzerinde olduğu belirtiliyor.

İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin karar, dörde karşı yedi oy ile alınmıştı. Açıklanan kısa kararda, kamu görevlisi olmayan sandık görevlileri iptale gerekçe gösterilmişti.

YSK iptale ilişkin kısa kararında şu ifadelere yer vermişti:

“Bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir.”

Muhalefet şerhlerinin yazımı ve toparlanmasının bir iki gün sürebileceği belirtiliyor.