YSK Başkanı Sadi Güven'den İstanbul açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven, İstanbul'da yargı süreci devam eden yeniden sayımla ilgili konuştu. Her partiden birer temsilci bulunduğunu kaydeden Güven, kendisinin dosyaların içeriğiyle ilgili herhangi bir bilgi paylaşamayacağını, bunların siyasi partilerden öğrenilebileceğini kaydetti.

YSK Başkanı Sadi Güven'den İstanbul açıklaması

Güven, polis haftası dolayısıyla polisleri kutladı, ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamadan ayrıldı.

Güven’in açıklamaları şöyle:

“Günaydın, seçimler bittikten sonra daha önceki açıklamalarımda da belirttiğim gibi yargısal süreç devam ediyor. 11 yüksek mahkeme üyesinden oluşan Yüksek Seçim Kurulu’nun toplantılarına kurula temsilci verme hakkına sahip olan 5 siyasi parti temsilcisi de katılıyor. Bunlar Ak Parti, CHP, MHP, HDP, İyi Parti. Bunların iki tanesi de milletvekili. Bizim önümüze gelen tüm dilekçeleri, talepleri ve itirazları tek tek incelemek suretiyle karşılıyoruz. Daha önce de belirttiğim gibi dosyaların içeriğiyle ilgili herhangi bir bilgi verecek değilim. Bunu siyasi parti temsilcilerinden öğrenebilirsiniz.

Bu hafta polis haftası. Gerek seçim öncesi gerek seçim sonrası seçim güvenliğiyle ilgili tüm gayretlerini fedakarca gösteren polislerimize öncelikle seçimlerle ilgili teşekkür ettiğim gibi polis haftalarını da kutluyorum.”