YSK Başkanı Güven'den AKP'li vekil ve başkanlarla samimi pozlar

YSK, AKP'nin İstanbul itirazlarını görüşmeye devam ederken, AKP'li heyet YSK Başkanı'nı ziyaret etmesi hem dikkat hem de tepki çekti.

YSK Başkanı Güven'den AKP'li vekil ve başkanlarla samimi pozlar

YSK, AKP’nin İstanbul itirazlarını görüşmeye devam ederken, AKP’li vekillerin de içinde bulunduğu heyet bugün YSK Başkanı Sadi Güven’i ziyaret etti.

AKP’li Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir ilçelerinin AKP’li belediye başkanlarının yer aldığı heyette AKP Balıkesir milletvekilleri Mustafa Canbay ve Mutlu Aydemir de bulundu.

Yücel Yılmaz ziyareti Twitter hesabından “Balıkesirli hemşehrimiz olan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sayın Sadi Güven’i, Milletvekillerimiz @MustafaCanbey, @mutlaydemir ve ilçe Belediye Başkanlarımızla birlikte ziyaret ettik.Nazik karşılamaları ve misafirperverliği için kendilerine teşekkür ederim.” diyerek duyurdu.

‘HEMŞERİ’ ZİYARETİ Mİ?

Öte yandan yapılan ziyaretin, YSK Başkanı Güven’in Balıkesirli oluşu nedeniyle gerçekleştiği yorumları da dile getirildi.

Balıkesir’de yüzde 48.78 oyla AKP’li Yücel Yılmaz’ın kazandığı Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini, yüzde 1.28 oyla kaybeden ‘İyi Parti’nin olağanüstü itirazını reddetmişti. Seçimlerde Balıkesir genelinde yaklaşık 30 bin geçersiz oy kullanılmış, ancak tüm ilçelerdeki geçersiz oyların sayımına ilişkin ilçe ve il seçim kurulları ile YSK’ya yapılan başvurular reddedilmişti.

YSK’nın beklenen İstanbul kararı öncesi kurulun “tarafsız ve bağımsız görünme” zorunluluğunun dahi bulunmadığını gözlere sokarcasına yapılan bu ziyaret ve AKP’lilerle samimi fotoğraflarının paylaşılması ise büyük tepki çekti.