Yolsuzlukla suçlanan Atambayev gözaltına alındı

Eski Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev’in güvenlik güçlerine teslim olduğu ve gözaltına alındığı bildirildi.

Yolsuzlukla suçlanan Atambayev gözaltına alındı

Kırgızistan İçişleri Bakanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler, ülkenin eski devlet başkanı Almazbek Atambayev’i başkent Bişkek yakınındaki Koy-Taş köyünde bulunan rezidansında gözaltına almak için operasyon düzenlemişti.

Yolsuzlukla suçlanan Atambayev’in gözaltına alınmasını engellemek isteyenlerle Kırgız Özel Kuvvetleri arasında çıkan çatışmada çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Atambayev, kendisini gözaltına almak için evine silahlı baskın düzenleyen güvenlik güçlerine teslim olmadı. Atambayev tarafından kontrol edilen April televizyonu, eski cumhurbaşkanının taraftarlarının gözaltı için gelen güvenlik güçlerini ‘altettiğini’ açıklamıştı.

“TESLİM OLMAYA KARAR VERDİ”

Kırgız liderin ofisinden bir yetkili, Rus basınına yaptığı açıklamada eski Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev’in bugün düzenlenen yeni operasyonda güvenlik güçlerine teslim olduğunu ve gözaltına alındığını belirtti.
Yetkili, “Uzun bir müzakereden sonra (Atambayev) teslim olmaya karar verdi, (kolluk kuvvetleri tarafından) Bişkek’e doğru götürüldü. Yanında danışmanları Farid Niyazov ve Kunduz Joldubayeva bulunuyor” diye konuştu.