VİDEO | 'Yok, yok, yok?' diyen Yıldırım bakın kimin cenazesinde

AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım, dün akşam İmamoğlu'na karşı çıktığı canlı yayında Gülen cemaati ile yakınlığına ilişkin milyonların gözüne baka baka yalan söylemekten çekinmedi. Ancak arşivler ise ne Yıldırım'ı ne de diğer 'ortak'ları unutturmuyor...

VİDEO | 'Yok, yok, yok?' diyen Yıldırım bakın kimin cenazesinde

İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenecek seçim öncesinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu ve AKP adayı Binali Yıldırım canlı yayında karşı karşıya geldi.

Yayında, moderatör İsmail Küçükkaya, Binali Yıldırım’a, Fethullah Gülen ile ilgili bir soru yöneltti. Küçükkaya’nın “Bir meslektaşım sordu. Siz hayatınızda FETÖ yurtlarında kaldınız mı, örgüt elebaşını gördünüz mü?” sorusuna Yıldırım’ın yanıtı adeta ‘Bu Binali Yıldırım değil mi?’ dedirtti. Yıldırım, Küçükkaya’ya yanıtında, “Yok, yok, yok? Yani ben ne örgüt elemanını ne de FETÖ’yü görmüşlüğüm, ne de yurtlarında kalmışlığım yoktur” dedi.

Ancak AKP’nin diğer tüm ağır toplarıyla ilgili olduğu gibi Yıldırım’la ilgili arşivler de durumun gerçeğini ortaya koyuyor. Dün akşam itibariyle sosyal medyada yeniden ve sıkça paylaşılmaya paylaşılan görüntülerden birinde Yıldırım, Fethullah Gülen’in kardeşi Hasbi Nidai Gülen’in cenazesinde boy gösteriyor. Ekim 2012 tarihli cenazede Gülen’in kardeşleri Salih, Seyfullah, Kutbettin ve Mesih Gülen ile oğulları Fatih, Cüneyt ve Usame Gülen’e Hükümet’ten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de eşlik ediyor.