Yoğun bakımdan çıkan Büyükanıt'a çağrı: 2007'deki görüşmeyi açıkla...

O dönem başbakan olan Erdoğan, Büyükanıt'la Dolmabahçe'de yaptığı görüşmenin içeriği için "Baş başa yaptığım görüşmeler benimle mezara gider." demişti.

Yoğun bakımdan çıkan Büyükanıt'a çağrı: 2007'deki görüşmeyi açıkla...

Yoğun bakımdan çıkan eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a, eski CHP’li vekil Atilla Kart’tan Erdoğan’la yaptığı Dolmabahçe görüşmesinin içeriğini açıklama çağrısı geldi.

“Yaşar Büyükanıt’a öncelikle sağlık dileklerimi iletiyorum” diyen Kart, “4 Mayıs 2007 görüşmesi, AKP döneminin ‘en kritik’ olaylarından biridir. Yakın tarihimizi şekillendiren bu görüşmenin içeriği hakkında kamuoyunu bilgilendirmenin, tarihi bir sorumluluk olduğunu halkımızın takdirlerine sunuyorum” ifadesini kullandı.

“BENİMLE MEZARA GİDER”

Erdoğan o dönem Büyükanıt’la yaptığı görüşmenin içeriğine ilişkin şunları söylemişti:

“Bir kez daha söylüyorum. Ben Başbakan olarak, bütün genelkurmay başkanlarıyla başbaşa görüşürüm, bunun da kimseye hesabını vermem. Bu benim yetkimdir. Ve baş başa yaptığım görüşmeler de benimle mezara gider. Genelkurmay başkanı da bunu açıklamak zorunda değil. Zaten eğer birisi açıklarsa herhalde diğeri de açıklar. Ama böyle bir şey devlet terbiyesine sığmaz. Biz televizyonlardaki gibi kamera şakalarına alışık değiliz. Biz gizli kamera ile gizli oda muamelesi yapan bir anlayışın mensupları değiliz, o hesabı onlar yapsın.”