Yobazlar istedi, dans figürlü heykeller kaldırıldı

Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Taşkent Meydanı'nda bulunan ve HÜDAPAR ve Saadet Partisi'nin hedefinde olan dans figürlü heykeller kaldırıldı.

Yobazlar istedi, dans figürlü heykeller kaldırıldı

Gaziantep’in Merkez Şahinbey ilçesindeki  Taşkent Meydanı’nda bulunan ve uzun bir dönemdir dincilerin hedefinde olan dans figürlü heykeller kaldırıldı.

Önceki yıllarda başta Hizbullah’ın siyasi kanadı HÜDAPAR ve Saadet Partisi olmak üzere dinci  gruplar bu heykellerin kaldırılmasını talep etmişti.

HÜDAPAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat iki yıl önceki açıklamasında “Bu heykellerin toplumumuza ne gibi bir faydası olabilir, bu heykeller şu anda neyi anlatıyor, neyi ifade ediyor?” diye sormuş ve “Bu figürler Gaziantep’te kanını döken şehitlerin kanlarına bir hürmetsizliktir. Gaziantep halkının da şahsi manevisine bir hakarettir. Biz kesinlikle bu figürlerin buradan kaldırılmasını istiyoruz.” demişti.

Aynı şekilde Saadet Partisi de benzer bir tepki göstermişti. Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Mehmet Kasapbaşı “Bu gibi heykellerin memlekete ve millete bir faydası yok. Bunların bir an evvel buradan kalkması gerekiyor. Bununla birlikte yine bu heykeller için dünyanın parası harcanıyor. Bu şehitlerin ruhuna azaptır. Bu bizim örfümüze, âdetimize, inancımıza aykırıdır. Biz acilen bunların buradan kaldırılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Odatv‘de yer alan habere göre heykeller, gericilerin oluşturduğu bu baskı sonrasında bulundukları yerden kaldırıldı.

İşte önce ve sonra o heykeller: