'Yıldızlı bere' suç delili sayıldı: Üniversite öğrencisine 9 yıl 9 ay hapis cezası

23 yaşındaki üniversite öğrencisi, evinde Nihat Behram'ın Ser Verip Sır Vermeyen Bir Yiğit adlı kitabı ve yıldızlı bere bulunması gerekçe gösterilerek 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

'Yıldızlı bere' suç delili sayıldı: Üniversite öğrencisine 9 yıl 9 ay hapis cezası

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sanat Tarihi bölümü öğrencisi 23 yaşındaki Furkan Sevim’in evinde, İbrahim Kaypakkaya’nın biyografisini anlatan Ser Verip Sır Vermeyen Bir Yiğit adlı kitabın ve bir adet üzerinde yıldız olan siyah şapkanın bulunması “DHKP-C örgüt üyeliği ve zincirleme örgüt propagandası yapmak” kapsamında suç sayıldı.

bianet’ten İlknur Karadeniz’in haberine göre; Furkan Sevim, 3 Aralık’ta görülen karar duruşmasında silahlı örgüt üyeliği suçlamasıyla 7 yıl 6 ay, zincirleme örgüt propagandası yapma suçlamasıyla da 2 yıl 3 ay olmak üzere toplam 9 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Dosya istinaf sürecinde.

ÜNİVERSİTE DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATTI, ÖĞRENİM KREDİSİ KESİLDİ

Üniversite 3. sınıf öğrencisi olan Sevim, 2018 yılında Eskişehir’de sosyal medya hesabının BİMER/CİMER’e şikayet edilmesi üzerine evi basılarak gözaltına alınmıştı. Ev aramasında el konulan İbrahim Kaypakkaya biyografisini anlatan bir kitap, siyah bir şapka, hapishane komisyonundan görüldü damgasıyla geçen, tutuklu öğrencilerden gelen mektup ve Mahir Çayan’ın SBF konuşmasının çıktısı suç unsuru sayılmıştı.

Habere göre Anadolu Üniversitesi de bu soruşturmayı gerekçe göstererek disiplin soruşturması başlattı. Furkan Sevim, öğrenim kredisinin de kesildiğini, eğitim hayatı devam ederken sözleşmeye aykırı bir şekilde kredi ödemesinin başlatıldığını söyledi.