Yıldırım'dan İmamoğlu'na: Ayakları yerden kesildi, gaza geldi...

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP'li rakibi Ekrem İmamoğlu için "Şimdi ayakları yerden kesildi. Türkiye az geliyor dünyayı da yönetmeye çalışıyor. Gaza geldi." dedi

Yıldırım'dan İmamoğlu'na: Ayakları yerden kesildi, gaza geldi...

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Gebze-Harem Minibüsçüler Derneği ve Pendik Minibüsçüler Derneği’nin sahur programına katıldı.

Burada konuşan Yıldırım, seçimlerin yenilenmesiyle ilgili muhalefetin “mağdur edebiyatı” yaptığını öne sürerek şunları söyledi:

“Birbirine çok yakın iki sonuç var. İlk açıklanan fark 29 bin 504. İşin içine girip baktık ki neler olmuş neler. Bizim oyumuz başka partiye yazılmış. Seçim sonuç tutanağını iki tane düzenlemişler, diğerinde kaydırmışlar. Her nedense bizim oyları başka yerlere yazmışlar. Hadi buna hata diyelim. İptale atılan oylar var, kısıtlıların, vefat etmişlerin adına oy kullanılması var. Biz bunlar üzerine sayımların yeniden yapılmasını istedik. Oyların yüzde 10’unu ancak saydırabildik. Fark, 29 bin 500’den 13 binlere indi. 850 binde 16 bin oy geri geldiyse geriye kalan 7 buçuk milyon oy sayılsaydı sonuç ne olurdu? Biz hiçbir zaman seçimin iptalini istemedik. Aramızda binde 1,5 oy farkı var. İptal oylar sayıldığında bir tane bize bir tane ona gitmesi lazımdı. Ama oylar sayılınca bize çıkıyor ona çıkmıyor. Niye bu çalınma işinden alınıyorlar bilmiyorum.”

İmamoğlu’nu da eleştiren Yıldırım, “Biz hayal tacirliği yapmıyoruz. Dünyayı yönetmeye de kalkmıyoruz CHP adayı gibi. Şimdi ayakları yerden kesildi. Türkiye az geliyor dünyayı da yönetmeye çalışıyor. Gaza geldi.” diye konuştu.