Yıldırım'dan Gülerce'ye yanıt

Binali Yıldırım, Gülerce’nin ifadelerini "Bu tamamen yanlıştır. Böyle bir talebi ne partimiz yaptı ne de biz yaptık" sözleri ile yanıtladı.

Yıldırım'dan Gülerce'ye yanıt

Fethullah Gülen’in 25 yıl sözcülüğünü yapan Hüseyin Gülerce, YSK’nın İstanbul kararı için spekülatif bir yazı kaleme almış, mazbatanın Ekrem İmamoğlu’ndan alınıp Binali Yıldırım’a verilebileceğini yazmıştı.

Gülerce, “Sandık hileleri ve oyunlarının CHP lehine tezgâhlandığı gerekçesiyle, İmamoğlu’nun mazbatası iptal olur ve ikinci aday olarak Binali Yıldırım’a mazbata verilir…” ifadelerini bir ihtimal olarak köşesine taşımıştı.Binali Yıldırım, Gülerce’nin ifadelerini “Bu tamamen yanlıştır. Böyle bir talebi ne partimiz yaptı ne de biz yaptık” sözleri ile yanıtladı.

İstanbul’daki yerel seçimlerle ilgili YSK’ya partisinin yaptığı itirazlara ilişkin konuşan Yıldırım, “Bildiğiniz gibi seçimler sonrası gelişen olaylar hukuki bir sürece girmiştir ve YSK, partimizin şikayetlerini, Milliyetçi Hareket Partisi’nin şikayetlerini inceledi, gerekli çalışmaları yaptı. Zannediyorum yarından itibaren bir karara varacak. Başından beri söylediğimiz tek bir şey var, tek karar mercii Yüksek Seçim Kurulu’dur. Dolayısıyla herkesin YSK’nın vermiş olduğu bu karara rıza göstermesi gerekmektedir biz bunun sonucunu bekliyoruz. Seçim sonrası gelişen olaylar yapılan yanlışlar, usulsüzlükler sonrasında söylenebilecek şeyleri söyledik ve bundan sonra bize düşen beklemektir” dedi.

Yıldırım, Gülerce’nin “FETÖ taktiklerini ağzından kaçırdı” ifadeleriyle hedefe koyduğu CHP eleştirilerine yanıt olarak, “Mesela dün bir yazar ‘Ya iptal edilebilir yahut reddedilebilir veya Ekrem İmamoğlu’ndan alınıp Binali Yıldırım’a verilebilir.’ Böyle bir şey yok herhangi bir şekilde bir adaydan alınıp bir adaya verilebilir gibi bir sonuç yok. Bu tamamen yanlıştır. Böyle bir talebi ne partimiz yaptı ne de biz yaptık. Biz millet iradesi sandıkta tecelli etmiştir, vatandaşlarımızın verdiği oyların hak ettiği yere gidip gitmediğinin mücadelesini verdik. Üzerimize düşen görevi yaptık bundan sonraki görev YSK’nındır” ifadelerini kullandı.