Yıldırım patronlarla iftarda buluştu: 'Gezi kalkışması' gibi

Yıldırım, patronlara 'Gezi kalkışması' gibi üzerimize geliyorlar dedi.

Yıldırım patronlarla iftarda buluştu: 'Gezi kalkışması' gibi

AKP’nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım, İstanbul Pendik’te sanayici ve patronlarla iftar programında bir araya geldi.

Yıldırım, “halk ne görev verirse onu yapacağım” diye konuşurken; “Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler” ifadeleri ile konuşmasını bitirdi.

Yıldırım, “‘Gezi kalkışması’ gibi üzerimize geliyorlar” dedi.

Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin düzenlediği iftar programına katılan Yıldırım, “gerçekte mağdur olan benim” ifadelerini de kullandı.

Yıldırım’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“42 bin oy çalındı. Bu hırsızlık YSK’da görüldü ve iptal edildi. Esasında YSK’ya yüklendiler; İstanbul’da hileniz ortaya çıktı, ‘hukuk yok’ diye bas bas bağrıyorsunuz. Seçim Kurulu bizi de mağdur etmiştir. ”

“Ama biz seçim kurulu üyelerine ‘çete’ demedik. Seçim kurulu da hatasını kabul etti, bu şaibeleri yapanlar hakkında soruşturma başlattı. Onlar işini düzgün yapsa soruşturma başlar mıydı? ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ bunlarınki de o hesap. Konuşmadık diye meydanı boş buldular. Oyları gasp edenlerin hesabını soracağız.”

“Hayatım boyunca hak etmediğim bir işin peşinde olmadım. Beni Milletvekili, Bakan, Başbakan, Meclis Başkanı yaptınız. Makam mevki delisi bir insan olmadım.”

“Milletim bana ne yetki ne görev verirse onu yapmaya gayret edeceğim.”

“Önümüzdeki dönemde hep birlikte gayret edeceğiz. Bu seçimler vesilesiyle gördük ki, çok dostumuz var. Dünyanın her tarafından aynen Gezi kalkışması gibi maalesef üzerimize geliyorlar. Ne yaparsa yapsınlar, bu güne kadar bu millet her türlü oyunu bozmasını bilmiştir, ülkesi ve milleti için birlik ve beraberliğini daha da güçlendirmiştir. Ben ülkeme ve milletime güveniyorum.”