Yıldırım oyunu kullandı, 'helallik' istedi

Binali Yıldırım oyunu kullanıp, helallik istedi.

Yıldırım oyunu kullandı, 'helallik' istedi

YSK marifetiyle tekrarlanan İBB Başkanlık seçimlerinde AKP’nin adayı olan Binali Yıldırım oyunu kullanıp, ‘helallik’ istedi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte oyunu Tuzla Emlak Konut Cemil Meriç İlkokulu’nda kullandı.

Daha sonra okul bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, “İstanbul halkının verdiği karar başımız gözümüz üstüne. Mutlaka en doğru kararı İstanbullular vermiş olacak. Biz 6 Mayıs’tan beri adaylar olarak kampanyalarımızı yapıyoruz. Her ilçede her mahallede hemşehrilerimizle buluştuk. Projelerimizi anladık. Bir konuştuk, iki dinledik” diye konuştu.

AKP’liler ise oy kullanımı devam eden okulun bahçesinde “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları attı.

ERDOĞAN OYUNU KULLANDI

Erdoğan, ailesi ve damadı Berat Albayrak ile oyunu Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu’nda oyunu kullandı.

Erdoğan, “İstanbul gibi bir şehrin Büyükşehir Başkanı seçimi bu şekilde yapılmamalıydı. Böyle bir seçimin yapılması YSK kararıyla yenilenmesi yoluna gidildi. Temennim odur ki; İstanbulumuzda İStanbul’un geleceğine, tecrübesiyle, dinamizmiyle ve Ankara-İstanbul bütünleşmesiyle bir sürecin getirilmesini çok çok faydalı buluyorum dedi. İstanbul seçmeni en iyi kararı verecektir, hayırlı olsun.” diye konuştu.

Erdoğan katılıma dair, “İstanbul dışında olanların buraya taşınması, tekrar memleketlerine yollanması için çok çaba sarfettik” dedi. Sonuçları ise İStanbul’da takip edeceğini söyledi.