Yıldırım, İmamoğlu ile ortak yayın için Uğur Dündar'ı istedi

Yıldırım, CHP'den gelen 'ortak yayın' teklifine geç de olsa olumlu yanıt vermiş;  "Ekrem İmamoğlu ile ortak televizyon yayınımız kesin olacak" demişti.

Yıldırım, İmamoğlu ile ortak yayın için Uğur Dündar'ı istedi

AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, CHP’den gelen ‘ortak yayın’ teklifine geç de olsa olumlu yanıt vermiş;  “Ekrem İmamoğlu ile ortak televizyon yayınımız kesin olacak” demişti.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, konu ile ilgili Binali Yıldırım’la konuştuğunu aktararak sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Binali Yıldırım’la konuştum az önce, ortak tv yayını için “Benim tercihim tartışmayı Uğur Dündar’ın yönetmesi olur, mecraya gelince biz bir yerden yayını yaparız isteyen kanallar alır yayınlar” dedi.”

Uğur Dündar ise “Binali Bey’in durüstlüğüme duyduğu güvene ve böyle bir sorumluluğu üstlendiğimde adaletin terazisini asla saptırmayacağıma emin olmasına çok teşekkür ederim… Tabii kendisinden bu açıklamayı alan değerli meslektaşım Candaş Tolga Işık’a da…” yazdı.

AKP Adayı Binali Yıldırım da Kastamonu’ya yaptığı ziyarette iddiaları doğrulayarak, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile yapılması planlanan program ile ilgili, “Benim tercihim herhangi bir kanal yerine bir stüdyoda programın yapılması. İsteyen bütün kanalların bu programı İstanbulululara, vatandaşlara duyurması daha doğru.” dedi.

Yıldırım, şöyle devam etti:

“Bunula ilgili iki partinin yetkilileri görüşme yapıyor, detayları konuşuyorlar. Benim tercihim herhangi bir kanal yerine bir stüdyoda programın yapılması. İsteyen bütün kanalların bu programı İstanbulululara, vatandaşlara duyurması daha doğru. ‘Yok bu kanal oldu, şu kanal olmadı’ gibi tartışmalardan kurtulmuş olunur. Programı kimin yöneteceği konusu benim açımdan hiç fark etmez. Kim olursa olsun ama tecrübeli olması açısından Uğur Dündar’ı tercih ederim ama başka birini istiyorlarsa ona da eyvallah.”

Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz ziyaretleri ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Yıldırım, “Ziyaretten geriye ne kaldı. Devletin valisine ağır küfür, hakaret, devletin polis ve memurlarına ağza alınmayacak sözler. Siyaset içerisinde olan herkesin mutlaka ve mutlaka insanlara karşı gerekli hassasiyeti göstermesi icap eder. Dolayısıyla CHP adayının Ordu Valimize söylediği, söz ben buradan tekrarlamaktan icap duyarım, onun için söylemiyorum, asla kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum. İstanbul gibi bir dünya şehrini yönetmeye aday olan birinin böyle sözler söylemesi asla ve asla hoş görülemez. Özür dilemesini bekliyorum.” ifadelerini kullandı.