Yıldırım İmamoğlu ile canlı yayını kabul etti: Tek şartım var

AKP'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım, İmamoğlu ile canlı yayın konusu için "Tek bir şartım var, ben İstanbul’u konuşmak istiyorum." dedi.

Yıldırım İmamoğlu ile canlı yayını kabul etti: Tek şartım var

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, CHP’li rakibi Ekrem İmamoğlu’nun televizyon programına çıkma çağrısına daha öncesinde “Tek başına karar veremem” yanıtı vermişti.

Yıldırım FOX TV’de konuk olduğu, İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında ise “Yalnızca İstanbul’u konuşmak” şartıyla yayına çıkabileceğini söyledi.

Programda seçim gecesi yaptığı “Kazandık” açıklaması sorulan Yıldırım, “Yüzde 98’den fazlası açılmış, bundan sonrası değişmeyecek dediler. Ben bu açıklamayı yaptım. Bu bir hataysa hata benim” diye konuştu.

‘TROLLER ZARAR VERİYOR’

Yıldırım, “Artık ortak İstanbul hayalini, bu şehrin geleceğini konuşmak istiyorum, Rakibime diyorum ki, artık İstanbul’a dönelim. İstanbul’un projelerini konuşalım. Benim rakibim Ekrem İmamoğlu” ifadelerini kullanırken, sosyal medyayı da eleştirdi.

“Sosyal medya denen şey çıktı, mertlik bozuldu. Konuyu tek taraflı düşünmemek lazım, her iki tarafta da bu yapılıyor. Bir şey söylüyorsunuz, neyi söylemeye çalıştığınız bir kenara bırakılıyor, önü arkası kesilerek polemik oluşturulmaya çalışılıyor” diyen Yıldırım, eleştirilerine şöyle deam etti: “Sosyal medyada tahribat oluyor, etkisi de hemen geçiyor, saman alevi gibi. Sosyal medya hayatımızın bir gerçeği ama sosyal medya sorumsuz medya değil, troller iletişimin güvenilirliğine zarar veriyor.”

‘İMAMOĞLU İLE TELEVİZYONA ÇIKARIM’

Yıldırım, İmamoğlu ile bir televizyon programına çıkma önerisi hakkında ise “Hangi kanalda kiminle yapacağımız benim açımdan fark etmez. Hiçbir problem yok. Ben her türlü, her platformda varım. Tek bir şartım var, ben İstanbul’u konuşmak istiyorum. İstanbul dışında konuşamayacağımdan değil, İstanbul’a haksızlık etmek istemem. İstanbulluları da ekrana bağlayıp zamanını yemememiz lazım” ifadelerini kullandı.