'Yıldırım gidiyor, Soylu geliyor'

Türkiye Gazetesi yazarı Yücel Koç, AKP kulislerine dayandırdığı iddialarında Binali Yıldırım yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun isimlerini olası seçim senaryoları için kullandı

'Yıldırım gidiyor, Soylu geliyor'

YSK’nın İstanbul kararı beklenirken, AKP içinde ‘kulis’ bilgiler de saçılmaya başladı.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın ‘tekrar seçim’de yeniden aday olmayacağı iddiaları dillendirilirken, Yıldırım’sız İstanbul senaryolarına farklı isimler de katılmaya devam ediyor.

Türkiye Gazetesi yazarı Yücel Koç, AKP kulislerine dayandırdığı iddialarında Binali Yıldırım yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun isimlerini olası seçim senaryoları için kullandı.

Koç’un yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Böyle bir tablo karşısında yeniden aday olmayı istemediği parti içinde ve dışında çokça konuşuluyor.

Peki, Yıldırım aday olmazsa ne olacak?

Adaylıktan istifa edip çekilmesi hâlinde, iki isim öne çıkıyor…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu.”

Koç, Soylu’yu şu ifadelerle öne çıkardı:

“Bakan Soylu, özellikle terörle mücadelede sergilediği performans ve gösterdiği sağlam duruşla halkın çok büyük kesiminde gönüllere taht kurdu.

Baskılara asla boyun eğmeyen, doğru bildiğini söylemekten çekinmeyen, teröristlere ve terör sevicilere Türkiye’yi dar eden bir bakan.

Onun yapmacık, siyaseten böyle bir tavır takınmadığını, davasında samimi olduğunu halk görüyor ve karşılaştığı her linç kampanyasında arkasında duruyor.

Böylesine dişli bir rakip sahaya çıkarsa, İstanbul seçimlerinin terörle mücadele edenler ile terör örgütleri tarafından desteklenenler arasında bir yarışa dönüşeceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

Soylu’nun bir diğer avantajı ise İmamoğlu gibi Trabzonlu olması.

Nitekim geçmiş seçimlerde AK Parti’yi destekleyen Trabzon derneklerinin, 31 Mart’ta hemşehricilik yaparak İmamoğlu’nu desteklediği biliniyor.

Şayet iki Trabzonlu aday karşı karşıya gelirse, bu defa tablo farklı olacak.”

Koç’un bir diğer senaryosu ise şöyle:

“Binali Bey’in aday olmaması hâlinde, AK Parti kulislerinde konuşulan bir diğer aday, İBB Meclisinde CHP’lilere kök söktüren Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu…

Geçenlerde bir dost sohbetinde birisi çıkıp “Yahu bu Tevfik Göksu ne muhteşem bir adammış. Niye şimdiye kadar tanımamışız” dedi.

Başkan’ı tanıdığım kadarıyla anlattım.

Tevfik Bey, Esenler’de üçüncü dönemini yaşıyor.

Hem de her seçim kendi rekorunu kırarak.

Yüzde 48 ile oturduğu koltukta, ikinci seçimde oylarını yüzde 63’e sıçrattı, son seçimde ise 65,5 aldı.

Bu, AK Parti’nin, İstanbul’da AK Partili belediyeler arasındaki nüfus yoğunluğuna göre aldığı en yüksek oran.

Karşılıklı ziyaretlerimizde cep telefonunun hiç susmadığı, şahsi numarasını bütün vatandaşlarla paylaşarak doğrudan kendisinin açtığı ve ufacık meselelerle bile doğrudan ilgilendiğini gördüğüm nadir başkanlardan biri.

Üstelik, bugüne kadar hakkında en ufak şaibe çıkmamış bir isim…”