Yıldıray Oğur'dan AKP'ye: Yapmayın, tarih sizi affetmez

AKP yandaşlığında geçmişte başı çeken isimlerden Yıldıray Oğur, bugün İstanbul seçimlerini yenilenmesini isteyen AKP'ye "Tarih sizi affetmez" uyarısı yaptı.

Yıldıray Oğur'dan AKP'ye: Yapmayın, tarih sizi affetmez

Geçmişin sıkı ‘Reisçi’ isimlerinden liberal Yıldıray Oğur, AKP’nin “küskün”lerinin toplandığı Karar gazetesindeki yazısında İstanbul seçimlerinin yenilenmesinin “tarihi bir leke” olacağını belirterek, “yapmayın” çağrısında bulundu.

Oğur, seçimin iptal edilip yeniden yapılmasının ne anlama geleceğine ilişkin değerlendirmesinde “İslam dünyasına demokrasi modeli olmuş, pek çok taklidi, benzeri kurulmuş bir parti, ilk yenilgi sınavında bir şehirde iktidarı teslim etmemeye direnerek, bundan sonra İslam dünyasındaki bütün muhafazakar, İslamcı partilere de şüpheyle bakılmasına neden olur.” diye yazdı.

AKP’nin “yenilmesini de bilmesi gerektiğini” ifade eden Oğur, “Belki bugün seçmenlerinizin bir kısmını ikna edebilirsiniz, ama tarih sizi asla affetmez.” ifadelerini kullandı.

Oğur’un yazısından bir bölüm şöyle:

“Türkiye’de muhalefet yıllardır yenilmeyi bile beceremedi. Beceremedikçe yenilmeye devam etti. “Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır” diye yola çıkmış bir parti, yenilmesini de bilmeli.

O yenilgilerin, iktidar değişimlerinin telafisi olur ama milli iradenin kararına ayak sürtme görüntüsünün telafisi olmaz.

Bunun izleri sadece bugün siyaset yapanların şahsi tarihlerine işlenmez, dindar muhafazakar nesillerin de ileride üzerlerinde bir yük olarak kalır.

İslam dünyasına demokrasi modeli olmuş, pek çok taklidi, benzeri kurulmuş bir parti, ilk yenilgi sınavında bir şehirde iktidarı teslim etmemeye direnerek, bundan sonra İslam dünyasındaki bütün muhafazakar, İslamcı partilere de şüpheyle bakılmasına neden olur.

46 seçimlerindeki hazımsızlık bir daha yaşanmasın diye kurulan, darbe yıllarında bile adil seçimler yapan, iktidarları darbecilerin istemediği partilere teslim etmiş YSK da 69 yıllık temiz tarihine leke sürmemeli.

14 Mayıs 1950’nin kıymetini bilenler, bir ay sonra 69 yaşına girecek Türkiye’nin demokrasi tecrübesine halel getirmemeli.

Belki bugün seçmenlerinizin bir kısmını ikna edebilirsiniz, ama tarih sizi asla affetmez.”