Yılbaşı 'fetva'larına başladılar: Müslüman katliamını kutlamayın

Yeni yıl öncesi gericiler, "yılbaşı fetvaları" verme adetini sürdürüyor.

Yılbaşı 'fetva'larına başladılar: Müslüman katliamını kutlamayın

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte dinciler de yılbaşı kutlamalarına “fetva”larını vermeye başladı.

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdullah Ünalan, yılbaşı kutlamalarının “Hristiyan adeti” olduğunu öne sürdü.

“Müslümanlara yakışmayan yılbaşı adetleriymiş, hindiymiş, ağaç kesmekmiş bu tür katliamları asla yapmayın, yılbaşının Müslümanlarla ne alakası var?” diyen Ünalan,  “Bilakis yılbaşı, bir Müslüman katliamını kutlama yıldönümüdür.” ifadelerini kullandı.

Şeriatçı HÜDA-PAR’a yakınlığıyla bilinen yayın organı İLKHA‘ya konuşan Ünalan, “Müslümanlara yakışmayan yılbaşı adetleriymiş, hindiymiş, ağaç kesmekmiş bu tür katliamları asla yapmayın, yılbaşının Müslümanlarla ne alakası var? Bilakis yılbaşı, bir Müslüman katliamını kutlama yıldönümüdür. Hristiyanların bir âdetidir. Noel baba kimdir? Niye kimse Hızır Aleyhisselam’ı anmıyor? Ama bütün Müslümanlar kalkıyor, yılbaşını kutluyor. Kimin inancını, neyi kutluyorsunuz? Kimin örf ve âdetini kutluyorsunuz, kazancınız ne? Hiçbir kazancı yok ama kaybı var. İnancını, ahlakını, örf ve âdetini, tarihini, kültürünü, töresini, kaybediyor Müslüman. Onun için Müslümanların kendilerine gelmeleri lazım.” dedi.

Aynı yayın organına geçtiğimiz günlerde Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral da yılbaşı konusuyla ilgili konuşmuş ve “Miladi yılbaşına yaklaştığımız günlerdeyiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine maalesef hummalı bir telaş başladı. Yılbaşı kutlamaları, ‘milli piyango’ ve buna benzer hazırlıklarla ilgili çarşıda pazarda bazı hazırlıkların yapıldığı, mağazaların da yılbaşına özel ışıklandırmalar ve süslendirmeler yaptığını görmekteyiz. Yılbaşı kutlamalarının ve ‘milli piyango’nun kesinlikle İslam dini ile yakından ve uzaktan hiçbir alakası bulunmamaktadır.” demişti.