Yeniden aday gösterilmeyen CHP'li Kırklareli Belediye Başkanı: Kararı tanımıyorum

Yerel Seçimlerde CHP Yönetimi tarafından aday gösterilmeyen mevcut Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Bu kararı tanımıyorum, kabul etmiyorum" dedi.

Yeniden aday gösterilmeyen CHP'li Kırklareli Belediye Başkanı: Kararı tanımıyorum

CHP Genel Merkezi 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Kırklareli’nin mevcut Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun yerine Tuna Soykan’ı aday gösterdi. Bu karara tepki gösteren mevcut belediye başkanı Kesimoğlu, Atatürk Evi önünden Vilayet Meydanı’na yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş öncesi konuşan Mehmet Kesimoğlu, “Siz bu yanlış değerlendirmeyle Kırklareli halkının iradesine ipotek koydunuz işte buna isyanım. Bunu kabul etmiyorum. 2011 yılında sizler beni yine milletvekili yaptınız. 2014 yılında milletvekilliğini bıraktım. Geldim belediye başkanı oldum. Alınan bu kararla da kılıç yarası aldım. Bir şey söylemiştim. Bu şarkı burada bitmez. Bitmedi de. Bir yerlere gitmeye niyetim yok. Kenara çekilmeye hiç niyetim yok. Benim sizlere sözüm var ben sizlere çok daha güzel hizmetleri getireceğim. Genel merkezimizin yöneticilerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Kırklareli’yi ve Kırklarelilileri yok sayamazsınız. Bu kararınızı gözden geçirmek mecburiyetindesiniz. Tepkimiz asla partimizin kurumsal kimliğine değil. Hiçbir güç Kırklareli halkının iradesine ipotek koyamaz. Bu yanlış karardan dönme ya da dönmeme genel merkezimizin meselesidir. Onları da göreve davet ediyorum” dedi.

Ardından halkı CHP Genel Merkezi’ne karşı yürüyüşe davet eden Kesimoğlu’nun çağrısı üzerine binlerce kişi Atatürk Evi’nin önünden Vilayet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında Genel Merkez’in kararına karşı sloganlar atıldı.