İstanbul CHP’de büyük istifa

CHP Maltepe İlçe Teşkılatı, mevcut belediye başkanı Ali Kılıç'ın tekrar aday gösterilmesi sonrası topluca istifa etti.

İstanbul CHP’de büyük istifa

CHP yönetiminin İstanbul Maltepe’de Belediye başkan adayı olarak mevcut başkan Ali Kılıç’ı göstermesi sonrası partinin ilçe yönetimi topluca istifa etti.

Ali Kılıç kararı sonrası CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan ve yönetim kurulundan 15 kişi ilçe başkanlığındaki görevlerini bıraktığını açıkladı.

Halktv’ye kararıyla ilgili açıklama yapan Engin Özkan “Genel Başkan Kemal Bey ile Belediye başkan adayı açıklamadan konuştuk. Maltepe ile ilgili duygu ve düşüncelerimiz paylaştık. Kendisi anket yaptıracağını söyledi ama bir gün sonra Ali Kılıç açıklandı. CHP ve Maltepe için çalışmaya devam edeceğiz. İsmet İnönü’nün meşhur sözü ile veda ediyorum ‘Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.’” dedi.

‘RANT’ VURGUSU DİKKAT ÇEKTİ

CHP’li Özkan’ın sosyal medya hesabından kamuoyuna yaptığı istifa açıklamasında da başkanlığı süresince “rant düzeniyle mücadele”ye önem verdiğine vurgu yapması dikkat çekti. “Tam Bağımsız Türkiye idealleri için canlarını feda eden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının bize miras bıraktığı erdem ve ahlakı, mücadele azmini yüreğimizde taşıdık.” diyen Özkan, “Siyasetçilerin zenginleştiği ülkelerin fakirleşmeye mahkum olduğunu bilerek, kendimizi ve yakınlarımızı AKP iktidarının yarattığı kirli RANT düzeninden uzak tuttuk.” ifadelerini kullandı.

Hakkında yolsuzluk iddiası bulunan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ocak ayın başında CHP İlçe Başkanlığı’nda konu ile ilgili iddialara yanıt vermek üzere basına açıklama yaparken, CHP İlçe Başkanı Engin Özkan yanında bulunmamış ve bu durum Kılıç ile CHP ilçe yönetimi arasında mesafe olduğu yorumuna yol açmıştı.

“GENEL MERKEZ BİZİ DİNLEMEDİ, HEYECANIMIZI YİTİRDİK”

Konu ile ilgili ulaştığımız Özkan, kendisini ve ilçe yönetimini istifaya götüren neden ile ilgili detaylı açıklama yapmaktan kaçınırken, “Maltepe’de adaylaşma sürecinde örgütümüz, tekrardan yapılandırma ve yeni bir yönetim anlayışının ortaya konulması bakımından bize bir görev vermişti. Biz görüşlerimizi Genel Merkez’e ilettik. Genel Merkez bizim görüş ve önerilerimiz dışında bir tasarrufta bulundu.” dedi.

“Seçime giriyoruz. Heyecanımızı yitirdik. Motivasyonlarımız düşmüşken burada koltukları işgal etmek istemedik.” diyen Özkan, “Tabi ki kaygılarımız, endişelerimiz var. Kolay gelinmedi bu aşamaya. Ama siyasal mücadelemiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

OPERASYONLAR SIRASINDA SOYLU’YLA FOTOĞRAFINI PAYLAŞMIŞTI

Ali Kılıç, geçtiğimiz yıl CHP’li belediye başkanları görevden alınırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla çekildiği bir fotoğrafını paylaşmasıyla da hatırlanıyor. Kılıç, Ataşehir’de Battal İlgezdi ve Beşiktaş’ta Murat Hazinedar başkanlık makamını boşaltırken, resmi sosyal medya hesabından, Bakan Soylu ile birlikte çekilen fotoğrafını yayınlamış ve büyük tepki çekmişti.