Yeniçağ yazarına beyzbol sopalarıyla saldırı

Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ kimliği henüz belirsiz kişiler tarafından Ankara'da saldırıya uğradı.

Yeniçağ yazarına beyzbol sopalarıyla saldırı

‘İyi Parti’ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesinin yazarı Yavuz Selim Demirağ, Ankara’da katıldığı bir televizyon programından ayrılmasının sonrasında saldırıya uğradı.

Türkiyem TV’de katıldığı programın çıkışında televizyon binasından ayrılan Demirağ’a evinin önünde bir araçtan çıkan 7 kişilik bir grup beyzbol sopalarıyla saldırdı. Saldırıyla ilgili bilgi paylaşan Türkiyem TV muhabiri Berkay Bigeç, saldırgan grubun indikleri aracın sahte plakalı olduğunu belirtti.

Grubun saldırı esnasında “Meydan boş değil pez…k” diye küfür edip bağırdığı belirtilirken, saldırı sonrasında yaralanan ve yüzü ile üzerinin bir kısmı kan içinde kaldığı görülen Demirağ, Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) kaldırılarak tedavi altına alındı.

MERAL AKŞENER’DEN AÇIKLAMA

Saldırı’ya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan ‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, “Yeniçağ Gazetesi yazarı değerli kardeşim Yavuz Selim Demirağ’a yapılan alçak saldırıyı kınıyorum. Kendisine acil şifalar diliyorum. Bu yapılan alçak saldırı basın özgürlüğüne ve fikir hürriyetimize yapılmıştır. Bunlar bizi yıldıramaz, yıldıramayacak!.” dedi.

YENİÇAĞ GAZETESİN’NDEN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Yeniçağ gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Çelik, “Yeniçağ gazetesine yapılan alçak saldırılara bugün bir yenisi daha eklenmiştir. Gazetemizin cesur, korkusuz ve mert kalemi Yavuz Selim Demirağ kardeşim, Türkiyem TV’de yapmış olduğu program sonrasında evine girdiği sırada alçak bir saldırıya maruz kalmıştır. Öncelikle Yavuz Selim Demirağ’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sağlık durumunu yakından takip ediyoruz, inşallah eskisinden daha güçlü bir şekilde tekrar aramıza dönecek ve yazılarına kaldığı yerden devam edecek. Bu saldırıyı kabul edebilmemiz, sineye çekebilmemiz mümkün değildir. Demirağ’a yapılan saldırı Yeniçağ’a yapılmıştır.Bu olayı gerçekleştirenleri ve onlara talimat verenlerden teker teker ortaya çıkaracağız.Bu alçak saldırıyı yapanlar, organize edenler bu işin hesabını verecekler.Yapılan bu alçaklığın en yakın takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

‘YOĞUN BAKIMDA’

Yapılan canlı yayın sonrasında Murat Ağırel tarafından evine bırakılan Yavuz Selim Demirağ, dakikalar sonra saldırıya uğradı. Murat Ağırel, yaşananlara ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Bugün Türkiyem TV’de beraber program yaptık Yavuz Selim Demirağ ile birlikte. Program çıkışı evine bıraktım. Sahte plakalı doblo markalı araç ile bizi takip etmişler .Sonrasında ben vedalaşıp ayrıldıktan 2-3 dakika sonra Yavuz ağabeye saldırmış alçaklar. Gata da yoğun bakımda ..” ifadelerini kullandı.