Yeni Şafak'tan 'IŞİD' iddiası: Türkiye için canlı bomba talimatı verildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun birkaç gündür ortaya attığı "DAEŞ hareketlendi" iddiasının ardından, Yeni Şafak'ta örgütün 'canlı bomba' talimatını içerdiği iddia edilen mektuba yer verildi.

Yeni Şafak'tan 'IŞİD' iddiası: Türkiye için canlı bomba talimatı verildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “DAEŞ şu sıralar çok hareketli. Siyasi istikrarımızı devam ettirmeliyiz” sözleriyle oy istediği sözlerinin ardından bugün Yeni Şafak imzalı bir IŞİD haberi yayımlandı.

AKP’nin yayın organı olarak işlev gördüğü bilinen gazetedeki haberde IŞİD’in 14 ülke için yeni canlı bomba talimatı verdiği ve hedef alınan ülkeler arasında Türkiye’nin de bulunduğu öne sürüldü.

Örgütün Dış İlişkiler Sorumlusu Ebu Hamza imzalı bir mektuba yer verilen haberde, örgütün ‘Tefhih’ (bomba eğitim) birim sorumlusu Ebu Malik’e “En kısa sürede 36 Ameliye İstişhadi (İntihar Eylemcisi) hazırlansın” emri verdiği belirtildi.

Habere göre “teorik ve pratik canlı bomba eğitimi” verilen IŞİD’liler Irak üzerinden 14 farklı ülkeye gönderiliyor. Bu 14 ülke arasında Libya, Cezayir ve Türkiye de bulunuyor. Diğer ülkeler ise birkaç Asya ülkesi ile Avrupa Birliği ülkeleri.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde “Türkiye’de DEAŞ (IŞİD) bir hareketlilik içerisinde. Bütün istihbarat birimlerimiz ciddi bir şekilde çalışıyor. Güvenlik istikrarını zedeleyebilecek bir açık vermemeliyiz. Açıkladıklarımız var açıklayamadıklarımız var. Ama gerek istihbarat birimlerimiz gerekse de güvenlik kuvvetlerimiz çok ciddi operasyonlar gerçekleştiriyorlar. Bir hareketlenmenin olduğunu yaklaşık bir bir buçuk aydır net bir şekilde görüyoruz.” açıklamasında bulunmuştu.