Yeni Şafak'ta Kemal Öztürk'e çizik: İmamoğlu yazısı yayımlanmadı

AKP yayını Yeni Şafak, yazarı Kemal Öztürk'ün bugünkü yazısını yayımlamadı.

Yeni Şafak'ta Kemal Öztürk'e çizik: İmamoğlu yazısı yayımlanmadı

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak, gazetede uzun yıllardır yazan Kemal Öztürk’ün bugünkü köşesinde YSK’nın İstanbul kararını ve Ekrem İmamoğlu’nu ele alan yazısını yayımlamadı.

Kemal Öztürk dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda  “YSK kararı, uzun yıllar çok tartışılacak. Sadece #İstanbul seçimlerini değil, tüm siyaseti etkileyecek bir hava oluşmaya başladı. Ekrem İmamoğlu, başkanlığı elinden alınmış mağdur bir siyasetçi olarak, daha da önemli bir siyasi figür haline geldi.” demiş ve detayları yarınki (bugün) yazısında dile getireceğini yazmıştı.

Ancak T24’ten Fatih Karagülle‘nin haberine göre Kemal Öztürk, Yeni Şafak’taki bugünkü yazısı iletmesine rağmen yazı yayımlanmadı.

Öztürk’ün bu gelişmelerin ardından gazetedeki yazılarına ara verdiği öğrenildi.

AÇIKLAMA YAPTI: GAZETEYLE GÖRÜŞ AYRILIĞI OLUŞTU

Kemal Öztürk, gelişmeler üzerine Twitter hesabından açıklama yaptı. Öztürk şunları söyledi:

“Bir çok yerden gelen yoğun sorular nedeniyle bir açıklama yapmam gerekti:
Yayın politikası ve yazılarım arasındaki görüş ayrılığı nedeniyle yaşanan sorun yüzünden gazetem @yenisafak da yazılarıma ara verdim. Bunun her iki taraf için de daha uygun olacağını düşündüm.
Saygılarımla”

Independent Türkçe’de yer alan habere göre Öztürk’ün istifa etmeyi de düşündüğü öğrenildi.

Kemal Öztürk, Anadolu Ajansı’nın (AA) eski genel müdürü olarak da hatırlanıyor. Öztürk’ün genel müdürlüğü döneminde AA’da seçim verilerinin açıklama sistemi kurulmuştu.