Yeni Şafak'ta son 'çatlak': Esed’le doğrudan temas kuralım, yarın çok geç olabilir

Yandaş Yeni Şafak'ın "ağır top"larından Yusuf Kaplan, AKP'ye Suriye yönetimiyle doğrudan görüşme çağrısında bulundu.

Yeni Şafak'ta son 'çatlak': Esed’le doğrudan temas kuralım, yarın çok geç olabilir

Son dönemde Kemal Öztürk, Özlem Albayrak, Serdar Tuncer gibi yazarlarıyla yollarını ayıran AKP yayını Yeni Şafak‘ta gazetenin yayın çizgisine aykırı sayılabilecek bir ses de Yusuf Kaplan’dan geldi.

Gazetede ‘İhvan’ çizgisindeki yazılarıyla öne çıkan Yusuf Kaplan bugünkü (20 Eylül 2019) “Türkiye, Fırat’ın doğusuna operasyonu daha fazla geciktiremez!” başlıklı yazısında İdlib ve güvenli bölge konusundaki “öneri”lerini açıkladı.

Yusuf Kaplan, ilk önerisinde Suriye yönetimiyle doğrudan ilişki kurulmasını ve bu konuda İran ile Rusya’nın devre dışı bırakılmasını isterken “Artık bizim de Suriye rejimiyle ilişkilerimizi revize etmemiz, Türkiye’nin güvenliği açısından zorunlu gibi gözüküyor” dedi.

İkinci önerisinde ise Kaplan, Fırat’ın doğusuna operasyonun daha fazla geciktirilmemesini istedi. Kaplan’a göre operasyon sayesinde Hem AKP’ye karşı içerden yapılan “operasyonların” püskürtülmesi hem de Türkiye’deki sosyal ve siyasî istikrarın bozulmaması” sağlanacak.

Kaplan’ın yazısında ilgili bölümler şöyle:

“Artık bizim de Suriye rejimiyle ilişkilerimizi revize etmemiz, Türkiye’nin güvenliği açısından zorunlu gibi gözüküyor.

Esed rejimi, Türkiye’nin Suriye stratejisinin Suriye’nin toprak bütünlüğü olduğunu biliyor. Bu konuda Türkiye’nin bütün diğer aktörlerden daha ilkeli hareket edeceğini de biliyor.

Türkiye’nin Esed’le doğrudan temas kurması, Rusların İdlib’te ve başka alanlarda Türkiye’yi köşeye politikalarında geri adım atmalarını sağlayacaktır.

Hem Rusların hem de İranlıların.

FIRAT’IN DOĞUSUNA OPERASYONU GECİKTİRMEMELİYİZ!

İkinci olarak, Türkiye, Fırat’ın doğusuna yapacağı operasyonu daha fazla geciktirmemeli!

Amerikalılar, “güvenli bölge” meselesinde sadece zaman kazanmak istediler; onlar zaman kazandıkça biz zaman kaybettik, kaybediyoruz…

Yarın, çok geç olabilir!

Fırat’ın doğusuna yapacağımız operasyon, emperyalistlerin oyunlarını bozacak, kartların yeniden karılmasına yol açacaktır!

Bu operasyon Türkiye’nin hem dışarıda hem de içeride rahat nefes almasına yol açacak aynı zamanda.

Özetle… Hem AK Parti’ye, -aslında Erdoğan’a- karşı içerden yapılan “operasyonların” püskürtülmesi hem de Türkiye’deki sosyal ve siyasî istikrarın bozulmaması için Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyon belirleyici olacak.”